Bombalı terör saldırısına müfettiş incelemesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 15:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde polise yönelik terör saldırısı ile ilgili İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin bomba yüklü aracın kontrol noktasında ilçeye kadar gelişi ile ilgili araştırma yapacağı belirtiliyor.

Pınarbaşı ilçesinde teröristlerin bombalı saldırısı sonrasında emniyet müdürlüğüne yönelik saldırı ile ilgili bilgiler netleşmeye başladı. Teröristlerin bomba yüklü araçla Gaziantep ilinden çıktıkları, Osmaniye ve Kahramanmaraş'a geldikleri belirlendi. Kayseri istikametine yönelen teröristlerin, Göksun ilçesini geçtikten sonra yolda jandarmanın yol kontrolü yaptığını gördü. Uzman çavuş aracın durması için işaret etti. Bunu dikkate almayan teröristler uzman çavuşa çarparak kaçtı. Saat 09.00 sıralarında meydana gelen olayın ardından araçla ilgili Kayseri'ye bilgi verildi. Kayseri 155 Polis Merkezi, yeşil renkli Passat aracı şüpheli olarak bütün ekiplere anons etti. Araç yaklaşık 50 dakika sonra Pınarbaşı ilçesine geldi. Teröristler, araçlarıyla birlikte ilçe girişindeki yol üzerinde bulunan emniyet müdürlüğü binasının otoparkına girdi. Burada bir polis memurunu şehit eden teröristler, polisin kendilerine ateşle karşılık vermesi üzerine önce el bombasını sonra otomobildeki bombayı patlattı.

Yaklaşık 50 kilo plastik patlayıcının bulunduğu belirtilen otomobilin parçaları 200 metrelik bir alana dağıldı. Ekipler, oto parçalarını ve teröristlere ait olan ceset parçalarını tek tek topladı. Yaşanan olayın ardından, teröristlerin kullandığı aracın çevirme noktasından itibaren hiçbir engelle karşılaşmadan yola devam etmesi, Pınarbaşı ilçesine girerek burada emniyet müdürlüğüne saldırısı ile ilgili İçişleri Bakanlığı araştırma başlattı. Bununla ilgili bir müfettiş görevlendirdiği ve araştırma kapsamında bölgedeki emniyet birimlerinde görev yapan kişilerin dinleneceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber