19/06/2005'in önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2005 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- Bülent Arınç, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde açılış ve temel atma törenlerine, İzmir'de de "Milli Egemenlik Yılı" kutlamaları çerçevesindeki halk konserine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Edirne'de Hamzabeyli-Lesovo Sınır Kapısı'nın açılışını yapacak. Törene Bulgaristan Başbakanı Simeon Sakskoburgotski'nin de katılması bekleniyor. Erdoğan, saat 17.30'da Grand Cevahir Hotel'deki Ekovitrin Dergisi'nin "Yılın Starları" ödül törenine, saat 20.00'de de Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Kadıköy Çiftehavuzlar'daki Büyük Klüp Tesisleri'nde düzenlenen baloya katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Bahçelievler Belediyesi'nin sünnet şölenine katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İzmit Grand Yükseliş Otel'te birlikte kahvaltı yapacak. Ardından Çelik, Atilla Koç ve Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Orman Bakanlığı'na verilen Uzanlar'ın eski çiftliğinin, Milli Eğitim Bakanlığı'na devri nedeniyle düzenlenecek törene katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Rotterdam'da bu ülkedeki Türk kadının iş pazarındaki konumunu ele alan sempozyuma katılmak üzere Hollanda'ya gidecek.

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Bulgaristan temasları

- Balkan Siyasi Kulübü'nün düzenlediği "Balkanlar'da Altyapı Durumu ve AB Entegrasyonu" konulu toplantısı nedeniyle Sofya'da bulunan Süleyman Demirel, toplantının sona ermesinin ardından Türkiye'ye hareket edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Eskişehir'de basın toplantısı yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme

- Türkiye genelinde üniversite sınavları yapılıyor. Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleriyle KKTC'de Lefkoşa'da yapılacak sınavda 1 milyon 730 bin 850 aday, üniversiteli olabilmek için ter dökecek.

- İzmit ve Bartın'da anne ile oğulları aynı okul ve sınıflarda ÖSS'ye girecek.

- İşçi Partisi Adalet Komisyonu, saat 12.00'de hükümetle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- İnsan Hakları Derneği, saat 11.00'de "Barış Kampanyası" ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- 2. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit Taşı ve Sevgi Çiçeği Festivali'nin 3. gün kutlamaları, saat 15.00'te başlayacak.

- Dr. Servet Ünsal Tıp Merkezi'nin 2.'si, saat 15.00'te düzenlenecek törenle açılacak.

- Yenimahalle Belediyesi, saat 19.30'da "Yaza Merhaba Şenliği" kapsamında Deniz Seki ve Yalın konseri düzenleyecek.

- Mamak Belediyesi tarafından saat 15.00'te "Geleneksel 9. Yayla Şenliği ve Tirit Festivali" düzenlenecek.

- Geleneksel Kar-Der "Karadeniz Yayla Şenlikleri", saat 13.00'te başlayacak.

- Fanta'nın her yaz düzenlediği Fanta Gençlik Festivali, Armada'da saat 18.00'de başlayacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler Belediyesi'nin Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlediği sünnet şölenine katılacak.

- Yoksul semtlerde faaliyetlerini yürüten Danışma Evleri'nin Genel Kurulu Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde yapılacak.

- Tekstil-Sen, İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs girişinde basın açıklaması düzenleyecek.

- Kocaeli'nin Gebze İlçesi Darıca Belde Belediyesi'nin bu yıl 2.'sini düzenleyeceği Nene Hatun Çayırı Yağlı Güreşleri, Darıca Nenehatun Çayırı'nda yapılacak. Güreşlere ünlü konukların yanı sıra ünlü tiyatro oyuncuları ve şovmen Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler de katılarak güreş şov yapacak.

- Kocaeli'nin Gebze Belediyesi'nin geleneksel Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri Çayırova Hünkar Çayırı'nda başlayacak. Güreşlere, Kırkpınar'ın ünlü başpehlivanları Ahmet Taşçı, Vedat Ergin, Ömer Arslantaş da katılacak.

- Gebze Giresunlular Derneği, Metin Oktay Stadı'nda Müslüm Gürses Konseri düzenleyecek.

- Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde 10 yıl aradan sonra yeniden Akbalık Yağlı Güreşleri yapılacak. Yağlı güreşlere ünlü güreşçiler de katılacak.

- Afganistan Savunma Bakanı Abdül Rahim Vardak, Konya Valisi Ahmet Kayhan'ı ziyaret edecek

- Gürcistan'ın Acara Özerk Bölgesi Başbakanı Levan Varşolomidze, Trabzon'da tarihi ve turistik yerleri gezecek.

- Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde askeri aracın mayına çarpması sonucu şehit olan Üsteğmen Adnan Bahat, Giresun'un Çaldağ Beldesi'nde son yolculuğuna uğurlanacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

--------------------

Rice'ın Ortadoğu gezisi

- ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail'de Başbakan Ariel Şaron ve Dışişleri Bakanı Silvan Şalom ile biraraya gelecek. Mısır'a geçecek olan Rice'ın Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüşmesi bekleniyor.

Lübnan'da parlamento seçimleri

- Lübnan'da parlamento seçimlerin 4. ve son ayağı bugün yapılıyor.

Amerikan uçağı Tahran'a acil iniş yaptı

- Amerikan firmasına ait bir uçak, İran'ın başkenti Tahran'a acil iniş yaptı.

Bundestag'da sözde Ermeni soykırımı tasarısının kabul edilmesi

- Berlin'deki Türk gruplar, Almanya'nın sözde Ermeni soykırımının anılmasını öngören tasarıyı kabul etmesi üzerine protesto gösterisinde bulunacak. Adenauarplatz Meydanı'nda başlayacak protesto yürüyüşü, "yıkık kilise" olarak bilinen Gedaechtniskirche'nin bulunduğu meydana kadar sürecek.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------

- Atletizmde Avrupa Kupası 2. Lig B Grubu yarışmaları, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sona eriyor.

- 3. Uluslararası Boris Yeltsin Bayanlar Voleybol Turnuvası, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde sona eriyor. Türkiye, son maçında Küba ile mücadele edecek.

- Voleybol Erkekler Avrupa Ligi 2. Grup'ta 6. maçında, Türkiye, Slovakya ile Bursa Atatürk Spor Salonu'nda karşılaşacak.

- 7. FIFA Konfederasyon Kupası mücadelesi Almanya'da sürüyor. B Grubu'nda Yunanistan-Japonya ve Meksika-Brezilya maçları yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber