Erdoğan Mumcu'nun teklifine cevap verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2005 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türban sorununun çözümü konusunda AK Parti'ye "Anayasa'yı birlikte değiştirelim" teklifi yapan ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu "tutarsız" ve "çelişkili" davranmakla suçladı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün gece geç saatlere kadar süren bir toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı toplantıda, ANAVATAN Lideri Erkan Mumcu'nun sürpriz "türban" önerisi de gündeme geldi. Başbakan Erdoğan'dan randevu isteyen ve "Referandum gerginliğe yol açar. Türban sorununu çözmek için birlikte Anayasa'yı değiştirelim" teklifi götüreceğini açıklayan Mumcu'nun önerisini değerlendiren kurul, teklifi "gayri ciddi" buldu. Başbakan Erdoğan da, Mumcu'nun türban manevrasını gayri ciddi bulduklarını belirterek, çelişkili bir öneri ortaya koyduğunu vurguladı.

Anayasa ve yasalarda türban yasağına ilişkin bir madde olmadığına işaret eden Erdoğan, Mumcu'nun Anayasa'nın hangi maddesinde nasıl bir değişiklik önerdiğini açıkça ortaya koymadığını, bunun da büyük bir çelişki olduğunu söyledi. Erdoğan'ın, "Bir öneri ortaya koyuyor, ancak içeriğinde hiçbir şey yok. Bir taraftan referandumun gerginliğe yol açacağını söylüyor, diğer taraftan Anayasa değişikliğinin hangi maddeleri kapsaması konusunda hiçbir şey ortaya koymuyor. Bu kadar tutarsız ve çelişkili öneriyi ciddiye almıyorum. Mumcu tutarsızlık içinde" dediği öğrenildi. Erdoğan, AK Parti'nin türban sorununu toplumsal mutabakatla çözme düşüncesinde olduğunu vurguladı. Erdoğan yakın kurmaylarından bu konuyu gündemde tutmamalarını da istedi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Mumcu'nun randevu talebini geri çevirebileceği ifade ediliyor. Mumcu'ya randevu vermeyi düşünmeyen Erdoğan'ın Grup Başkanvekilleri'nden birini Mumcu ile görüşmesi için görevlendirebileceği belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan toplantıda, ABD'ye gerçekleştirdiği çalışma ziyaretini de değerlendirdi. Ziyaretiyle ilgili Türk ve ABD basınında birbirinden değişik yorumlara yer verildiğini kaydeden Erdoğan, "Asıl olan ABD Başkanı Bush ve benim söylediklerimdir. Bunun dışında yer alan haberlerin hepsi spekülasyon ve yönlendirmeden ibarettir" diye konuştu. ABD ile ilişkilerde bir sorun olmadığını ifade eden Erdoğan, "Önemli olan bu ziyaretin ardından yaşanacak olan süreçtir. Bundan sonraki uygulama süreci büyük önem taşıyor. Bunu hep birlikte göreceğiz" değerlendirmesini yaptı. Başbakan Erdoğan kurul toplantısında ayrıca, Rusya ile Türkiye arasında "yaş sebze-meyve" krizine de değindi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ithalat yasağının kalkması konusunda bir telefon görüşmesi yaptığını, ardından iki ülkenin Tarım Bakanları'nın temasa geçtiğini açıklayan Erdoğan, "Kriz çözülme aşamasında. Şu anda Tarım Bakanımız da Rusya'ya giderek bizzat sorunun çözümüne yardımcı olacak. Ben de gerekirse sayın Putin ile bir kez daha görüşürüm" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber