Öğrenciler yaptıkları resimlerin parasını camiye bağışladı

Bingöl'de, Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümü'nde okuyan 4 öğrenci, yapmış oldukları resimleri satarak, gelirini camiye bağışladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin, her yıl düzenli olarak yaptığı yılsonu resim sergisi, bu yıl da Vali Mustafa Hakan Güvençer tarafından Sanat Sokak'ta açıldı. Açılışta konuşma yapan Güvençer, öğrencilerin çok başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Güvençer, ''Geleceğin sanatçılarının şimdiden maharetlerini sergilemesi çok güzel bir olaydır. Çalışmaların hepsi çok anlamlı ve çok güzel.'' dedi.

Açılışa katılan Belediye Başkanı Serdar Atalay ise sergilenen resimler arasında bulunan; Furkan Oğultekin, Hasan Oğultekin, Erhan Terin ve Ömer Koşunkartay'ın birlikte yaptığı resmi 2 bin liraya satın aldı. Atalay'ın resmi satın alması üzerine açıklama yapan öğretmen Suphi Bartamay, gelirini Hacılar Camisi'ne bağışladıklarını söyledi.

Bartamay, ''Öğrencilerimizin çok uzun uğraşları sonucu yapmış oldukları bu resmi, Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay 2 bin liraya satın aldı. Öğrencilerimizde bu parayı, 2004 yılından beri inşaatı devam eden Hacılar Camisi'ne bağışladı.'' dedi.

Yağlı boya ve grafik tasarımlarından oluşan sergide, fiyatları 75 lira ile 2 bin lira arasında olan 101 tablo bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber