Yeşil ve yaşanabilir çevre için yürüdüler

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Erzurum'da 'Çevre yürüyüşü' gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Erzurum'da 'Çevre yürüyüşü' gerçekleştirildi.

Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Erzurum İl Müdürü Rasim Buluç, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. Daha sonda protokol ve kurum personeli ile öğrenciler Yakutiye Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Öğrenciler yürüyüş süresince çevre konulu döviz taşıdı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç, sağlıklı yaşamın ancak sağlıklı bir çevre ile mümkün olabileceğini ifade etti. Buluç, teknolojik gelişme ve sanayileşme; göç ve hızlı kentleşmeyle beraber çevre sorunlarının da gündeme geldiğini dile getirdi. Buluç, toprağın, havanın ve suyun kirletilmesinin önlenmesi için bütün ülkelerin temel politikalar belirlediğine işaret etti. Yeşil ve yaşanabilir bir çevre için, herkesin üzerine görev düştüğüne dikkat çeken Buluç, şunları söyledi: "Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, dünyamızın düşüncesizce kirletilmesi, yaşamın sürekliliğini ve kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel prensibi olmalıdır. Bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Çevrenin bize geçmiş kuşaklardan kalan bir miras değil, gelecek kuşatların emanetidir."

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Buluç, Türkiye'de günde yaklaşık 65 bin ton çöp üretildiğini ve bunların yarıdan fazlasını evsel atıkların oluşturduğuna vurgu yaparak, "Çöplerimizin çoğu organik atıklardan oluşuyor. Ülkemizdeki çöplerin ancak yüzde 20'si geri kazanılabilir nitelikte." şeklinde sözlerini tamamladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber