112 çalışanları özellikli birim statüsüne alınıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

112 çalışanlarının özellikli birim statüsüne alınmasından dolayı Acil Tıp Teknisyenleri Derneği (ATT-DER) Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak ve beraberindeki heyet, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yıllardır süregelen bir sorun olan 112 çalışanlarının özellikli birim statüsüne alınmasının kendilerini memnun ettiğini belirten Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, toplu sözleşme masasında bu konuyu gündeme getirerek çözüme kavuşmasını sağlayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'e teşekkür etti. 112 çalışanları ile ilgili bu sorunu ?Cumhurbaşkanı'na Sorun? uygulaması ile Mayıs ayında bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ilettiğini belirten Gökbayrak, Cumhurbaşkanı Gül'ün konuyu Sağlık Bakanlığı'na sordurduğunu ve Bakanlıktan bununla ilgili çalışmaların yapıldığı yanıtını aldıklarını söyledi.

Sağlık hizmetlerinde çok büyük emeği ve katkısı olan 112 çalışanlarının riskli birim statüsüne alınmasının geç kalınmış ancak doğru bir karar olduğunu ifade eden Gökbayrak desteklerinden dolayı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'e teşekkür etti.

Fedakarca görev yapan, zaman zaman saldırılara maruz kalarak darp edilen, yaşam kurtarmak için zamanla yarışırken ambulans kazaları sonucu hayatını kaybeden 112 çalışanlarının özellikli birim statüsüne alınmasını her platformda dile getirdiklerini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de nihayet toplu sözleşme masasında bu sorunu çözüme kavuşturduklarını ifade etti.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile ilgili bilgiler veren Memiş, asli görevi yanında sürekli olarak ambulans şoförlüğü yapan acil tıp teknisyenleri, acil tıp teknikerleri ve toplum sağlığı teknisyenlerinin döner sermaye ek ödeme performans puanlarına 10 puan daha ilave edildiğini söyledi. Söz konusu karar ile 112 çalışanlarının döner sermaye katsayılarının da 150'den 200'e çıkarıldığını belirten Memiş, çalışanların önümüzdeki aydan itibaren bu haklardan yararlanmaya başlayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber