Manisa çevre yolu bir ay sonra açılacak

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, çevre yolunun bir ay sonra hizmete açılacağını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daşöz, böylece şehiriçinden geçen Karayolları'na ait ana yolda trafiğin rahatlayacağını söyledi.

Vali Daşöz, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun'la birlikte, yapım çalışmaları devam eden Sabuncubeli Tüneli ve çevre yolunda incelemelerde bulundu. Bu sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, il sınırları içindeki 16 kilometrelik çevre yolunun yapım çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi. Bir ay sonra hizmete gireceğini belirten Vali Daşöz, ?Çevre yolu, Manisa'nın en önemli gündem maddelerinden biri. Artık son aşamaya gelindi, ikinci kat sıcak asfaltlama çalışmaları başladı. Temmuz ayı başında hizmete almış olacağız. Çevre yolunun açılmasıyla birlikte şehir merkezinin içinden geçen ve Mimar Sinan Bulvarı diye adlandırdığımız İzmir-Bursa yolu, Manisa Belediyesi himayelerine devredilmiş olacak. Ayrıca birlikte günde ortalama 40 bin aracın geçtiği Mimar Sinan Bulvarı'ndaki trafik yükü de hafiflemiş olacak.? dedi.

Sabuncubeli Tüneli'nin de belirtilen iki yıllık sürede bitirilip hizmete açılacağını ifade eden Daşöz, ?Tünelin yapımı sırasında müteahhit firma tarafından projede birtakım değişiklikler oldu. Kamuoyunda, ?Tünel çalışmaları sırasında toprak kayması yaşandı. Proje bu nedenle değişti.' şeklinde açıklamalar yer aldı ancak konu böyle değil. Müteahhit, tüneli daha cazip hale getirmek için yolu 1,5 kilometre uzattı. Tünelin uzunluğu, 3,9 kilometreden yaklaşık 5,5 kilometreye yükseldi. Şu anda İzmir tarafından da Manisa tarafından da çalışmalar hızla başladı. Tünele biraz geç başlanmış olabilir ancak belirtilen iki yıllık süre zarfında hizmete sunulacak. Tünel, yap-işlet-devret modeliyle 150 milyon liraya mal olacak.? diye konuştu.

Karayolları 2. Bölge Müdürü Altun da tünelin hizmete girmesiyle İzmir-Manisa arasının 15 dakika kadar kısalacağını ve kazaların önüne geçileceğini söyledi. Altun, şehiriçi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak 16 kilometrelik çevre yolunun da temmuz ayı başında hizmete açılacağını söyledi. Ondan sonra şehiriçinden geçen ve Karayolları'na ait olan yolun tamamının Manisa Belediyesi'ne verileceğini aktaran Altun, ?Bir ay içinde burasını tamamen bitirerek trafiğe açacağız. Çevre yolunun üzerinde dört tane kavşak bulunuyor. Araçlar, hiç şehiriçine girmeden, tamamen çevre yolu üzerinden hem Balıkesir hem İzmir hem de Menemen istikametine rahatlıkla bu yoldan gidecek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber