OGİAD Başkanı Keten: Dünyayla ticaretimiz Türk okullarıyla gelişecek

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) Başkanı Mahmut Keten, yurt dışındaki Türk okullarının Türk ticaret hayatının gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 8 Haziran'da yapılacak Osmaniye etkinlikleri heyecanının, tüm şehri sardığını aktaran Keten, şehrin tarihi bir gün yaşayacağını kaydetti.

Özellikle iş adamlarının etkinliği sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Keten, ?Bizler yurt dışına iş görüşmeleri için giderken bu okullarda görev yapan öğretmenlerin çok yardımlarını gördük. Öğretmenlerimiz ve öğrenciler bizlere o ülkelerde tercümanlık yaptılar. Ticari iş gezilerimizde ve TUSKON'un düzenlediği ticaret köprülerinde yine bu çocukları tercümanlık yaparken görüyordum. Bu öğrenciler gelecekte kendi ülkelerinde işadamı, sanayici ve bürokrat olacaklar. İşte o zaman bu bu okulların bulunduğu ülkelerle olan ticari ilişkilerimiz çok daha iyi olacaktır.? dedi.

Öğrencilerin katkıları ile Afrika'ya yapılan ticaretin bu yılın ilk 5 ayında yüzde 47,4 artarak 5,8 milyara ulaştığını kaydeden Mahmut Keten, ?Bu çocuklar sayesinde gelecekte ülkemiz dünyanın bütün ülkeleri ile çok rahat ticaret yapar hale gelecek. Bundan dolayı olimpiyat için ülkemize ve şehrimize gelen çocukları bağrımıza basmamız gerek.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber