Mafyaya tahsilat baskını

İtalya'da Hüseyin Saral'ı öldürmek suçundan 2005 yılında tutuklanan Sedat Şahin'in sağ kolu Oktay Öztürk ve 9 adamına, galericiden 500 bin Euro haraç alırken suçüstü yapıldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İtalya'da Hüseyin Saral'ı öldürmek suçundan 2005 yılında tutuklanan Sedat Şahin'in sağ kolu Oktay Öztürk ve 9 adamına, galericiden 500 bin Euro haraç alırken suçüstü yapıldı.

SEDAT ŞAHİN'İN 9 ADAMI GALERİCİDEN HARAÇ ALIRKEN YAKALANDI

Yer altı dünyasının tanınmış isimlerinden Hüseyin Saral 31 Ocak 2005 tarihinde, Roma'daki Le Spighe Alışveriş Merkezi'nin otoparkında Sedat Şahin, Oktay Öztürk ve Gökhan Hınç tarafından öldürüldü. Sedat Şahin ve Oktay Öztürk, 17 Mart 2005 tarihinde İstanbul polisinin yaptığı operasyonun ardından yakalanarak cezaevine gönderildi. Hüseyin Saral İtalya'da öldürüldüğü için Crotone Savcılığı da soruşturma başlattı ve 2005 yılında Türk makamları ile yazışmaya başladı. Cinayeti gören bir gizli tanığın teşhis etmesi için Crotone Savcılığı 2009'da İtalya'ya giden 3 kişinin fotoğraflarını istedi ve Türk makamları tarafından gönderilen fotoğraflar gizli tanık tarafından teşhis edildi. Sedat Şahin ve Oktay Öztürk'ün yargılanmasına devam ederken İtalya Savcılığı 2010 yılında Adalet Bakanlığı'na yazı yazarak ?Bizde elimizdeki belgeleri yollayalım yargılanmalar devam etsin? dedi. Ancak aynı suçtan iki yargılama olmaz diyen İtalya, Türkiye'deki yargılamanın da hangi aşamada olduğunu sordu. Yargılanmada sona gelindiği dönemde İtalya da soruşturma dosyasını Türkiye'ye gönderdi.

Gelen dosya tahliye yolunu açtı

İtalya'dan gelen dosya Sedat Şahin ve adamlarının tahliye yolunu açtı. Yeni dosya bitecek olan yargılamayı uzattığı için Şahin ve adamları tutukluluk süreleri nedeniyle tahliye oldu. Emniyete gelen bir ihbar ise Oktay Öztürk'ün faaliyetlerine devam ettiğini belirledi. Sedat Şahin'den ayrılarak yeni bir yapılanma işine giren Öztürk ve 9 adamı Bakırköy'de galericiden 500 bin Euro haraç alırken yakalandı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 5 tabanca ile farklı kişiler adına düzenlenmiş senetler bulundu. Senetlerin üzerinde 500 bin ile 1 milyon Euro arasında değişen rakamların yazdığı öğrenildi.

BÜNYAMİN DEMİRKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber