İstanbul'da narkotik operasyonu

İran'dan getirilen ve Hollanda'ya sevk edilmek istenen 77 kilo 450 gram eroin düzenlenen operasyonla ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İran'dan getirilen ve Hollanda'ya sevk edilmek istenen 77 kilo 450 gram eroin düzenlenen operasyonla ele geçirildi. Operasyon, Porsche marka lüks bir otomobile nakil sırasında gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'sinin tutuklandığı öğrenildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası madde ticareti yapan örgüt üyelerinin yakalanması ve uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesi amacıyla çalışma başlattı. İran'dan yurda sokulan uyuşturucuları karayolu ile İstanbul'a getiren bir şebekeyi teknik takibe alan ekipler, 29 Mayıs 2012 tarihinde operasyon için harekete geçti. Küçükçekmece'de bir süre takip altında tutulan Porsche marka lüks otomobili Fatih Caddesinde durdurarak arama yapan ekipler, aracın bagajında 151 paket halinde 77 kilo 450 gram eroin, suçtan temin edildiği değerlendirilen 3 bin 150 TL ile 160 bin 670 Euro ele geçirdi. Bunun üzerine araç içerisindeki Faruk B, ile Sami Ç. gözaltına alındı.

HOLLAN'DAYA SEVK EDİLMEDEN ELE GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan Faruk B.'nin uyuşturucuları İran'dan İstanbul'a kara yolu ile getirdiği ve burada aracılık yapan Sami Ç.'ye teslim ettikten sonra uyuşturucuların Ali İhsan E. adlı şüpheli ile birlikte Hollanda'ya gönderilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 3 şüpheliden Faruk B, ile Sami Ç. tutuklanırken Ali İhsan E.'nin serbest bırakıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber