İSKİ'den baraj gölü ve gölet uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) vatandaşları, balık tutmak, serinlemek, yüzmek amacıyla baraj göllerine ve göletlere girmenin; boğulma, yaralanma gibi istenmeyen durumlar açısından çok yüksek risk taşıdığı konusunda uyardı.

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte baraj göllerine, göletlere ve derelere, serinlemek, balık tutmak amacıyla girilmekte olduğunun görüldüğü belirtildi.

İçme suyu kaynaklarının tatlı sulardan oluştuğu ve tatlı suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olduğu hatırlatılan açıklamada, tatlı suda yüzebilmenin zorluğuna işaret edilerek, ''Baraj göllerinin derinlikleri ve zeminleri, her bir baraj gölünde farklılık göstermekte ve özellikle zemindeki balçık yürümeye imkan vermemektedir. Ayrıca, baraj gölünde bulunan makine, pompa gibi teçhizatlar ile su iletim hatları, su alma yapısı gibi teknik yapılar hayati risk oluşturmaktadır'' denildi.

Açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

''Göletler hariç, İstanbul'un içme suyu kaynakları olan baraj göllerinin çevresi 709 kilometre uzunluğunda olup, bu göl ve göletlerin etrafının, insanların girmesini önlemek gayesiyle duvar, tel örgü gibi fiziki engellerle çevrilebilmesi makul görülmemektedir. Bu nedenlerle balık tutmak, serinlemek, yüzmek amacıyla baraj göllerine ve göletlere girmek; boğulma, yaralanma gibi istenmeyen durumlar açısından çok yüksek risk taşımaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber