Bank Asya'dan altına da kar payı

Bank Asya, ?Altın Katılma Hesabı' ürününü müşterilerinin kullanımına sundu. Yeni ürün ile yatırımcılara altın birikimleri karşılığında kar payı veriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bank Asya'nın 19 Mart'ta başlattığı ?Altın Kabul Günleri' yatırımcıdan büyük ilgi gördü. Bu çerçevede 1 tona yakın altın toplanırken, sene sonu hedefi 4 bin ton olarak belirlendi. ?Altın Kabul Günleri'ni 189 şubeye yayan Bank Asya, gelen taleplere binaen altın satışlarına da başlayacak.

Altın ürünlerine olan ilginin artarak devam ettiğini vurgulayan Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Beyaz, ?Katılım bankacılığı ilkelerine uygun olmak kaydı ile müşterilerimizin altın ürünlerine dair taleplerini göz önünde bulundurarak yeni ürünler sunuyoruz. 11 Mayıs'ta projelendirdiğimiz yeni ürünümüz ?Altın Katılma Hesabı' dâhilinde müşterilerimiz, ister ?Altın Kabul Günleri' kanalından fiziki altınları ile ister altın cari hesaplarından muhtelif vadelerde katılma hesabı açarak altın birikimlerine kâr payı almaya başladı." dedi.

Altın birikimlerini bankada değerlendirmenin, hem birikim sahibi hem de ülke ekonomisi adına daha faydalı olduğunu dile getiren Beyaz, şunları ifade etti:

?Hangi ayarda olursa olsun ziynet altını fiziki olarak teslim alıyor, 24 ayar altına çevirerek cari hesaba gram olarak yatırıyoruz. Müşterilerimiz ister belirledikleri vadelerde ?Altın Katılma Hesabı'nda isterlerse Altın Cari hesaplarından altınlarını değerlendirme imkânına sahip olmakla beraber istedikleri zaman altın hesaplardan Türk Lirası ya da yabancı paraya geçiş yapılabilmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber