Ömer Dinçer'in tavsiye ettiği filmden alınacak dersler/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 idiots filminde; endüstri devrimi ile insanlığın üç asırdan bu yana, uyguladığı ve bol miktarda papağan yetiştiren, hem yarışmacı hem de ezberci Modern Eğitim Sitemine eleştirel bir bakış var.

Filmden çıkarılabilecek derslerden beş tanesi:

BİR: Başarı delisi olmayın? Mükemmeli yakalamaya gayret et, o zaman başarı zaten seni kovalar. (Filmin anamesajı bu)

İKİ: Zayıfı ihmal etmeyin? Ey eğitimciler başarılı öğrencileri tutup zayıf öğrencileri terk etmeyin. Hem zaten bu adil de olmaz.

ÜÇ: Korku üzerine bir eğitim sistemi inşa etmeyin ? Aslanlar kırbaç korkusuyla sandalyeye oturmayı öğrenir. Bu yüzden onlara ?iyi eğitilmiş? denir. ?İyi eğitim almış? denmez. Yarışa dayalı bir eğitim sistemi bilgi hazinesinde, yaratıcılıkta, merakta bir artış sağlayamaz, heyecan da uyandırmaz. Sadece öğrencilerde stres ve baskıya sebep olur.

DÖRT: Öğrenciler arasında başarı sıralaması olmasın, birinci ya da sonuncu afişe edilmesin ? Neden birinin başarısızlığı herkese ilan edilir? Eğer demir eksikliğiniz varsa doktor bunun için size ilaç mı yazar yoksa televizyonda mı ilan eder? Notlara ve sıralamaya dayalı sistem gizli bir kast sistemi doğurur.

BEŞ: Robot değil iyi insan yetiştirin ? Eğitim sistemi ?insan? yetiştirmeli, robotlar değil. Diploma almak ve sınavları geçmek için yaşanmamalı. Temel amaç: Öğrenmek ?yararlı bilgiye ulaşmak olmalı, birinci gelmek ya da sonuncu olmak dert olmamalı.

3 IDIOTS: 2009 Hindistan(Bollywood) yapımı.

IMDB (The Internet MovieDatabase) Puanı: 8,2/10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber