'Suç işleyen herkes cezasını görmeli'

AK Parti Sivas Milletvekili ve eski Sivas Baro Başkanı Hilmi Bilgin, Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMUK) 250. Madde'deki yapılacak düzenlemenin usulden yapılabileceğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgin, ?Yapılacak düzenleme bilinen davaları etkilemez, millete karşı suç işleyen cezasız kalmaz. Suç işleyen herkes de cezasını görmelidir.? dedi.

Bilgin, Cihan Haber Ajansı(China)'na yaptığı açıklamada, AK Parti'nin Türkiye'nin hukuk devleti olması yönünde ve demokratikleşmesi yönünde özellikle 12 Eylül referandumuyla birlikte ciddi bir mesafe kat ettiğini söyledi. Bilgin, ?Bugün artık suç işleyen herkes makamına, mevkisine ve isminin önündeki sıfata bakılmadan yargı karşısında hesap verebilir hale geldi." ifadesini kullandı.

Susurluk soruşturması zamanındaki günlerle bugün karşılaştırıldığında bunun net olarak ortaya çıkacağını savunan Bilgin, şunları dile getirdi: ?Biz bunu söylerken şu an inanıyoruz, bir hukukçu olarak yargı kararıyla suçluluğu sabit olan herkes, mahkeme karar verinceye kadar masumdur. Hukukun genel ilkesidir. Şu an yargılamalar devam ediyor. CMUK 250. Madde ile ilgili kamuoyunun tartıştığı düzenleme ile ilgili Meclis'in gündemine gelen bir düzenleme yok, 2 gün önce Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Hükümet Sözcüsü Sayın Bülent Arınç da açıkladı 'Şu an Bakanlar Kurulu'na gelen pakette böyle bir düzenleme yok' diye.?

?DÜZENLEME OLSA DAHİ DAVALARI ETKİLEMEZ?

Böyle bir düzenleme olsa dahi usulden bir düzenleme olacağına inandığını dile getiren Bilgin, bu düzenlemenin de kamuoyunun malumu olduğu davaları etkileyeceğini düşünmediğini kaydetti. Bilgin, "Milletimiz şundan emin olsun: AK Parti 10 yıldır vesayetle yapmış olduğu mücadele sonunda, eğer bir suçlu varsa millete karşı suç işleyen cezasız kalmaz. Suç işleyen herkes de cezasını görmelidir.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber