AK Partili Başer: Yozgat jeotermalle gelişecek

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat'ın jeotermal kaynaklar bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu bu kaynakların en iyi şekilde değerlendirilerek ilin daha da gelişeceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Başer, beraberinde bazı partililer ile birlikte Yozgat Merkezde başlayan jeotermal enerji sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek görevlilerden bilgi aldı. Yozgat Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarıyla Maden Teknik Arama (MTA) tarafından yürütülen Jeotermal Enerji Sondaj çalışmaları Yozgat Kapalı Cezaevi mevkiinde başladı. AK Parti Yozgat Milletvekili Başer, Sorgun, Sarıkaya, Yerköy, Boğazlıyan, Saraykent ve Akdağmadeni ilçelerinde mevcut sıcak suların Yozgat'ın jeotermal enerji kaynakları bakımından ne derece büyük bir potansiyele sahip olduğunun en iyi göstergesi olduğunu belirterek "Yozgat'ımızda daha önceki yıllarda da Çatak mevkiinde sondaj çalışması yapılmış fakat yeterli seviyede su bulunmadığı için arama çalışmaları durdurulmuştu. Şuan yeniden il genelinde de jeotermal enerji araştırma çalışmaları başlandı. Özellikle Yozgat Merkezde sıcak suyun çıkması ilimiz açısından çok önemlidir." dedi.

Yozgat Merkez ve Şefaatli ilçesinde jeotermal enerji sondaj çalışmalarının başladığını ifade eden Başer, "Özel idare kaynaklarıyla MTA tarafından araştırma yapıldı ve belirlenen alanlarda sondaj çalışmaları başladı. Şuanda Yozgat Cezaevi mevkiinde 500 metre atı 100 metre derinlikte olarak sondaj çalışması yapılacak. İnşallah sıcak su çıkacak diye ümitliyiz." diye konuştu.

Jeotermal enerjinin Yozgat'a kazandırılması ile kalkınmasında birinci derecede önemli olacağını söyleyen Başer, "Sorgun ilçemizde sıcak sular konut ısıtmasında, termal turizmde ve seracılıkta kullanılıyor. İnşallah diğer ilçelerimizde sularımız en iyi şekilde değerlendirilecektir. Jeotermal enerji, termal turizmin yanında, seracılık açısında da bulunmaz bir nimettir, bundan en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber