Eski bakanlar Toskay, Oral ve Temizel için soruşturma talebi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akaryakıt kaçakçılığının ekonomiye, insan ve çevre sağlığına verdiği zararın araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, eski bakanlar Tunca Toskay, Sümer Oral ve Zekeriya Temizel hakkında soruşturma talebinde bulundu.

Komisyon Başkanı AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, çalışmalarını tamamlayan Komisyon'un raporu hakkında bilgi verdi. Kiler, "2 olayla ilgili olarak eski Devlet Bakanı Tunca Toskay ve bir olayla ilgili olarak eski Maliye bakanları Sümer Oral ve Zekeriye Temizel hakkında soruşturma talebinde bulunduk" dedi.

Akaryakıt kaçakçılığına gözyuman ve ihmali görülen eski bürokratlar hakkında olay ve belgeye dayalı olarak tespitlerde bulunduklarını, bunlar hakkında da soruşturma açılmasını isteyeceklerini belirten Kiler,konuyla ilgisi olan büyük dağıtım şirketlerinin isimlerine de raporda yer verdiklerini bildirdi.Kiler, "Kamu kurum ve kuruluşları içinde olmadan bu kadar büyük boyutlu kaçakçılığın yapılacağını inanmıyorum" görüşünü savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber