BASK ve Kamu-Sen'den hükümete zam eleştirisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BASK) Sivas İl Başkanı Tuncay Altun, 2008 yılına kadar memura verilen maaş zammı yerine, zam kararını tek başına veren hükümeti eleştirdiklerini söyledi.

Tuncay Altun, yaptığı açıklamada, iktidarın bu yaklaşımında memur sendikalarına büyük bir darbe vurma eğiliminde olduğunu öne sürdü. Altun, "Zaten bu iktidarın memura vurduğu ilk darbe değildir. Memur kavramının tamamen yok edilme çalışmaları halen gündemdeyken, memurun temsilcisi olan memur sendikalarının by-pas edilmesi monarşik bir yapılanmanın esintilerine benziyor. Her yıl hükümet ile yetkili sendikalar arasında yapılması gereken toplu görüşmeler ülkemizin demokratik yapısını Avrupa standartlarına yaklaşımını göstermektedir" dedi.

Bu iktidar döneminde kara deliklerin sahibi ve nedeni olarak gösterilmek istenen memurun isyan ettiğini ileri süren Altun, "İktidara sesleniyoruz, kara deliklerin sahibi Ankara' ya çok yakın olan 'hortumcular'dır. Onlardan geri alamadığımız yetimin hakkını memura ödetme eğiliminizi kabul etmiyoruz. Artık mevcut kötü halimizi koruyucu zamlar yerine daha da geriye götürücü zamların gündeme gelmesi tehlike sinyallerinin göstergesidir. BASK, memurların haklarını her türlü siyasi ve ideolojik saplantıya girmeden savunmak için kurulmuş bir sendikadır. Hükümet memura 2008 yılına kadar verdiği zammı konuşmak istemiyoruz. Çünkü memuru hiç sayan, bu zam kararını alan hükümeti eleştiriyoruz" diye konuştu.

-----------------------------------

Açlık ve yoksulluk sınırı altında maaş almak istemediklerini ifade eden Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, hükümetin 2006, 2007 ve 2008 yıllarında memurlara yapılacak zammı bugünden ayarlanmasına tepki gösterdi. Alemdar, "Hükümet önümüzdeki 3 yıl için memur zam oranlarını açıklıyor. Buna göre memurlar, 2006 yılında yüzde 7.4, 2007 yılında yüzde 6.4, 2008 yılında yüzde 3.5 zam alacakmış. 59. hükümeti uyarıyoruz. 4688 sayılı yasaya göre hükümetler tek taraflı olarak ücret ve zamları belirleyemez. Bu yasaya göre, tek taraflı statü hukuku ortadan kalkmıştır. Toplu görüşmenin zamanı ve konuları 4688 sayılı yasaya göre belirlenmiştir. O zaman hükümet neden tek taraflı karar vermeye çalışıyor. Her konuda yasa, hak, hukuk ve adaletten bahseden hükümet neden yasaları tanımayarak hukuksuz davranış içinde bulunuyor? Hukuk kuralları içerisinde ilk önce yasalara bu ülkeyi yönetenlerin uyması gerektiğini herkes bilmelidir. 15-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan toplu sözleşme görüşmeleri süresince, hükümeti samimi ve ciddi davranmaya davet ediyoruz. 59. hükümet için 15-30 Ağustos tarihleri arası bir fırsattır. Bu fırsat iyi değerlendirilerek kamu çalışanlarının beklentilerine olumlu cevap verilmelidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber