Afgan dağcı işte böyle kurtarıldı

Bursa'da arkadaşlarıyla Uludağ'a tırmanan Afgan genç, zirvede dengesini kaybederek yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jandarma ekipleri ve arama kurtarma ekipleri 2 saat yürüdükten sonra gruba ulaştı. Kurtarma operasyonu saniye saniye kaydedildi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 34 kişilik bir grup, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezinden olan Uludağ'a tırmanmak için sabah yürüyüşe başladı. Zirve macerası esnasında karın üzerine dengesini kaybeden Afgan asıllı Ekber Şah (27) isimli genç, düşerek sol kolunu kırdı. Yaralı Afgan genç ile birlikte Kilimligöl mevkiine inen öğrenci ve öğretmenleri, burada jandarma ekiplerinin kendilerini kurtarmasını bekledi. Cep telefonunun sık sık kesildiği bölgede jandarma ve NAK Arama Kurtarma üyeleri gruba ulaşmak için saatlerce uğraştı.

ARKADAŞLARI YARALI AFGAN'A MORAL VERDİ

Oteller bölgesinden yola çıkan jandarma ekipleri, Kilimligöl'e gidebilmek için 2 saat yürüdü. Belli bir yere kadar araçların gidebildiği bölgede jandarma ekipleri, gruba zorlu geçen kurtarma operasyonuyla ulaştı. Grup içinde bulunan Abdullah Oras (25) isimli bir üniversite öğrencisi ise solunum sıkıntısı çekmesi sebebiyle arkadaşıyla birlikte sedyeye konuldu. Jandarma ekipleri gençleri sedyeye alarak ormanlık arazi üzerinden Alaçam köyü mevkiine getirmek için yola çıktı. Engebeli yol sebebiyle öğrenciler ve kurtarma ekipleri 2 kilometrelik yolu yürüyerek kat etti ve Alaçam'a ulaştı. Yaralı gencin taşınması sırasında sınıf arkadaşları da ekiplere yardımcı oldu. Arkadaşlarının yanından ayrılmayan öğrenciler, yaralı Afgan gençle konuşarak moral verdi.

112 Acil Servis'e ait ambulanslar iki genci alarak Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırdı. Yapılan tetkikler sonucunda Afgan gencin sol kolunda kırıkların meydana geldiği, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber