Süreyya Park'ta Kur'an ve Tasavvuf Şöleni

Manisa Belediyesi ve Manisa Türk Tasavvuf Musikisi Mevlithanlar Derneği organizasyonuyla düzenlenen Geleneksel Hafızlar Mevlithanlar Kültür ve Sanat Şöleni, bu yıl 20. yılına girdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 20. kez düzenlenen Geleneksel Hafızlar Mevlithanlar Kültür ve Sanat Şöleni, ilk kez Süreyya Park Piknik Alanı'nda düzenlendi. Şöleni Vali Yardımcısı Mesut Eser, Milletvekilleri Erkan Akçay, Muzaffer Yurttaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Belediye Meclis üyeleri, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Türk Tasavvuf Musikisi Mevlithanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan ile birlikte Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen ünlü hafızlarla ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Dernek Başkanı Ali Gülfidan yaptı. Gülfidan, organizasyona katkı sunan başta Manisa Belediyesi olmak üzere, tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Gülfidan'ın ardından İl Müftüsü Sinan Cihan da bir konuşma yaparak, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumanın ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Cihan'ın ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Manisa'da 20 yıldır süre gelen böylesine güzel bir etkinlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Ergün, "Bugün kıymetli sanatkarların, hafızların ve mevlithanların seslendirdiği dua, kaside ve Kur'an-ı Kerim yorumlarının icra edildiği, maneviyat yüklü bir gün yaşamaktayız. Bize bu güzellikleri yaşatanlara ve önemli zatları bizlerle buluşturanlara teşekkür ediyorum. Tabi Belediye olarak her yıl bu önemli organizasyona destek vermek, bizleri sevindiriyor. Adeta her yıl nasıl daha coşkulu gerçekleştirebiliriz diye çalışmalarımızı, istişarelerimizi sürdürüyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki, bu manevi etkinlikler, geleceğimize yapacağımız yatırımlar arasında en önemli sırada duruyor" dedi.

"MANEVİYATIMIZI DİRİ TUTMALIYIZ"

Maneviyatın bizi birbirimize kenetlediğini ve geleneklerimizin gelecek nesillere ulaşmasına katkı sağladığını vurgulayan Başkan Ergün, "Maneviyatın kaybolduğu bir toplumun yok olup gideceği bir gerçektir. Biz hamurunda maneviyatı olan bir milletiz. Geleneklerimizi sürdürür, bizi biz kılan benliğimize sahip çıkarsak, maneviyatımız da o kadar güçlü olacaktır. Bu güç, bizim her türlü tehdite karşı milletçe tek yürek olmamızı kolaylaştıracaktır. Biz Türk milleti olarak biriz. Bin vatanda doğsak da, bir vatanda, Anadolu'da bir araya geldik. Bu vatanı da dedelerimiz kanlarıyla düşmandan el çektirerek bizlere emanet etti. Şimdi bizlere yakışan teslim aldığımız Türkiye Cumhuriyeti emanetini eksiksiz gelecek nesillere teslim etmektir. Bunun için bizim en büyük yardımcımız, maneviyatımızdır. İşte bu nedenle maneviyatımızı diri tutmalıyız. Bunun için bugün ve her gün yüce Allah'tan yardım dilemeliyiz" diye konuştu.

MİNİK SEMAZENLER İLGİ ODAĞI OLDU

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Daha sonra Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, Türk Tasavvuf Musikisi'nin seçkin eserlerinden bir demet sundu. Koro şefliğini Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu üstlenirken, ünlü vaiz İsmail Coşar da, kasidelerle, izleyenlere güzel dakikalar yaşattı. Konser sırasında Manisa Belediyesi tarafından oluşturulan ve 40 kişiden oluşan minik semazenler grubu da gösteri yaptı. Vatandaşların ilgi odağı haline gelen minik semazenler, gösterileriyle büyüledi. Daha sonra 10 yaşındaki Sabiha Gülfidan, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını gür bir sesle okuyarak, coşkuyu katladı. İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının okunmasının ardından 5 hafız tarafından ayrı ayrı öğle ezanı okundu.

TBMM ALT KOMİSYON HEYETİ DE ŞÖLENİ İZLEDİ

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine yönelik alt komisyon üyeleri Adalet ve Kalkınma Partisi Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Oya Aronat, Adalet ve Kalkınma Partisi Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Mülkiye Başmüfettişi Dr. Cem Toker ve Yasama Uzman Gamze Sıtkı'dan oluşan heyet de, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün konuğu olarak, şölenin öğleden sonraki bölümüne katıldı. Programda, 20. Geleneksel Hafızlar Mevlithanlar Kültür ve Sanat Şöleni'ne katkıda bulunanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber