Doktora bıçaklı saldırı protesto edildi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İddiaya göre, geçtiğimiz Cuma günü tedavi için geldiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi?nin Erişkin Psikiyatri bölümünde bir hasta, Asistan Dr. Veysi Çeri?yi bacağından bıçakladı. Yaralanan Çeri, tedavi altına alındı.

Yaşanan olayın üzerine bugün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi?nin bahçesinde toplanan İstanbul Tabip Odası(İTO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) ev Türk Psikiyatri Derneği İstanbul şubeleri basın açıklaması yaptı. Ellerinde "Sağlıkta şiddete son" ve ?Artık yeter, sağlıkta şiddeti durdurun" yazılı dövizleri taşıyan yaklaşık 30 kişilik grup, ?Sağlıkta dönüşüm şiddete dönüştü? diye slogan attı.

SİSTEMİ ELEŞTİRDİLER

Grup adına basın açıklamasını okuyan Asistan Dr. Onur Bilgiç, sağlık sistemini eleştirerek, ?Bize yönelik şiddetin nedeni; bizi hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getiren kışkırtıcı üslubunuzdur. Hastayı müşteri, sağlık çalışanının onun hizmetkarı gören ve bunu sürekli dillendiren anlayışınız, bizi itibarsızlaştıran açıklamalarınızdır. Tüm sağlık kuruluşlarında her kademede katkı payı almanızdır. Özel sağlık kuruluşlarına vermek zorunda kalınan ilave ücretlerdir. Acil Servisleri bile paralı hale getirmenizdir" diye konuştu.

BIÇAKLANAN DOKTOR OLAYI ANLATTI

Sağ bacağından yaralanan Asistan Dr. Veysi Çeri, ?Kendisini ilk kez gördüm. Daha önce hiç karşılaşmadık. Muayene odasına almak üzereyken bıçağı çıkardı ve bana saldırdı. İnanıyorum ki; eğer karşısında başka bir doktor olsaydı ona da saldıracaktı. Olaydan sonra gidip rapor aldım. Bacağıma dikiş atıldı" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber