Beyin cerrahları Konya'da bir araya geliyor

Türk Nöroşirurji (beyin ve sinir cerrahisi) Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği ve 100 beyin cerrahının katılacağı Yaz Okulu bu yıl Konya'da gerçekleştirilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin ünlü beyin cerrahi uzmanlarının eğitici olarak görev alacağı kurs 28 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Erdal Kalkan, "Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubunun 7'nci kez düzenlediği gelenekselleşen spinal cerrahi yaz okulunun bu yılki birinci toplantısı üniversitemiz himayesinde gerçekleştirilecek. Spinal cerrahinin anatomisi, komplikasyonları, spinal cerrahideki kodlama teknikleri, cerrahi yaklaşım seçenekleri, enstrümantasyonun temel ilkeleri gibi konuların işleneceği toplantı 2 gün sürecek ve 16 oturumda alanında uzman 48 konuşmacı eğitim verecek." dedi.

Doç. Dr. Kalkan, kurs sonunda yapılacak sınavda dereceye girecek beyin cerrahları ödüllendirileceğini dile getirdi. Ayrıca kurs programı yanında ülkenin değişik illerinden Konya'ya gelen yaklaşık 100 beyin cerrahının Konya'yı tanıma fırsatı elde edeceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber