Temizlikçilikten yazarlığa

Antalya'da 22 yıldır evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan ilkokul mezunu 48 yaşındaki Feride Kaya, kadın erkek eşitliği üzerine kitap yazdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da yaşayan 2 çocuk sahibi Feride Kaya'nın ilk evliliği 15 yıl sürdü. 15 yıllık evlilik sürecinde eşinin evine sağdık kalmaması üzerine Kaya, çocuklarına bakabilmek için evlere temizliğe gitmeye başladı. İlk evliliğinde büyük sıkıntılar yaşayan Kaya, mutlu olabilmek adına 2003 yılında bir evlilik daha yaptı. İkinci evliliğinde de şiddetli geçimsizlik yaşayan Kaya, 2009 yılında boşanma davası açtı. 3 yıldır ikinci eşinden de ayrı yaşayan Kaya, evinin geçimini sağlamak için temizlik işi yapmaya devam etti. Küçük yaşlarda bağ bahçe işinde de çalışan Feride Kaya, yaşadıklarını kısa kısa not aldı. İlkokul mezunu olan Kaya, yazdığı notlarla bir kitap yazmaya karar verince 'Kadın-Erkek Eşit mi Sizce?' adını verdiği ilk kitabını

hayata geçirdi. Açık ilköğretimden okuyan Kaya, diğer taraftan da bilgisayar kursuna gidiyor. İki kız annesi olan Kaya, 'Kadın-Erkek Eşit mi Sizce?' adlı kitabından sonra muayene için gittiği hastanede tanışarak arkadaş olduğu kadının hayatını da ?Dokunaklı Damlalar' adlı kitabında kaleme aldı.

Yine yaşanmış olaylardan esinlenerek yazacağı 3 kitap hazırlığı içinde bulunan Feride Kaya, çocukluğundan bu yana çapada, pamukta çalıştığını belirterek, evlendikten sonra Manisa'dan Antalya'ya geldiğini söyledi. Eşinin sorumsuzluğu nedeniyle çocuklarına bakabilmek için temizlik işine başladığını ifade eden Kaya, ?Hayatımı temizlik işi ile geçiriyorum. 22 senedir temizlik işi yapıyorum. Alnımın akıyla paramı kazanıyorum? dedi.

Çocukluğundan bu yana küçük küçük notlar tuttuğunu anlatan Kaya, ?Çok kitap okuyorum, okumayı da çok seviyorum. Ara ara tutuğum bu notlarımla dertleşirim. Bu notları kayda alalım dedik. İkinci evliliğimden de ayrılınca çok canım sıkıldı. Bu erkekler bana çok zulüm etti. Bunu açığa çıkarmak istedim. Ve ?Kadın Erkek Eşit mi Sizce' kitabı ortaya çıktı. Notlarım hiç değiştirilmedi, doğal olduğu gibi sayfaya alındı. İkinci kitabımda hastanede tanıştığım bir hayat kadının hayatını kaleme aldım. Bu kitabın ismini ise ?Dokunaklı Damlalar'. Okuyanlar çok şey bulacak. Genç kızların örnek alacağı cümleler yer alıyor? dedi.

Bütün insanlara örnek olmak istediğini ifade eden Kaya, ?Okuyamamanın büyük bir acısı var içimde. Aileler çocuklarını mutlaka okutsunlar. Her çocuk okusun, okula gitsin. Ben bir topluma girdiğim zaman ilkokul mezunuyum diye küçük görüldüm. Yazarlığı ondan çok istedim. Şimdi açık ilköğretime ve bilgisayar kursuna devam ediyorum. Kitap yazmaya da devam edeceğim, kızlarımın da yazar kızı olmasını istedim? diye konuştu.

Gelişim Sanat Kültür Merkezi sahibi Türk Öger Koç ise, Feride Kaya'nın başarısının örnek alınması gerektiğini belirterek, sosyal projelerin içinde de yer aldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber