Köy çocuklarının ödülü boş tiyatro salonunu gezmek oldu

Kars'ta yürütülen SODES programları kapsamında 'Yeşil Kağızman'da Kültürlerin Dansı Projesi' çerçevesinde okullar arasında düzenlenen tiyatro yarışmasında birinci olan Kuloğlu Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, Erzurum Devlet Tiyatroları'nı gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler, yaz sezonu olduğu için tiyatro izleyemeden, boş salon hakkında bilgi alarak Kağızman'a geri dönmek zorunda kaldı.

Kağızman'da SODES kapsamında Yeşil Kağızman'da Kültürlerin Dansı projesi çerçevesinde tiyatroda birinci olan Kuloğlu Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, birincilik ödülü olarak Erzurum Devlet Tiyatroları'nı gezdi. Okul müdürü Fesih Altay ve öğretmenlerin refakat ettikleri öğrenciler, tiyatro hakkında bilgi aldı.

Okul müdürü Altay, öğrencilerin, ilçe genelinde düzenlenen tiyatro yarışmasında Müzaffer İzgü'nün yazdığı Kasabanın Alileri adlı oyun ile birinci olduğunu belirtti. Yarışmada öğrencilerinin iki buçuk aylık bir çalışmayla Türkçe öğretmeni Nazlı Gül Kaya yönetiminde iki perdelik oyunu sunduklarını vurgulayan Altay, ?Bugün de ?Erzurum Devlet Tiyatrolarını gezme' ödülünü yerine getiriyoruz. Yayla mevsimi olduğu için çocuklarımızın hepsi gelemedi. 12 kişilik bir öğrenci grubuyla geldik. Amacımız, öğrencileri tiyatro konusunda bilgilendirmek ve tiyatroya olan ilgilerini artırmaktır. Bu vesileyle ilçe kaymakamımıza da teşekkür ediyoruz.? dedi.

Öğrencilere Erzurum Devlet Tiyatroları ile ilgili bilgi veren Müdür Yardımcısı İhsan Doğan, yaz sezonu olduğu için öğrencilere tiyatro sergilenemediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber