105 yaşında, hayatını kaybetti

Çerkezköy'ün ulu çınarlarından Fatma Güner 105 yaşında yaşamını yitirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1907 yılında gözlerini Uzunhacı Köyü'nde dünyaya açan Fatma Güner, bugün hayatını kaybetti. Ömrünü 104 yılını doğup büyüdüğü Uzunhacı Köyü'nde geçiren Fatma Güner, aynu gün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Uzunhacı köyünde toprağa verildi.

Son bir yıldır da yeğeni Sedat Taşkın ve eşi Hülya Taşkın'ın misafiri olarak Çerkezköy'de bulunan Fatma Güner, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kendisini ziyarete gelenleri canlı hafızası ile hayrete düşürmüştü.ÇESİAD Kadın Komisyonu Başkanı Diş Hekimi Ayşe Doğan, Psikolog Aynur Düzgünel ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in eşi Nuran Ertem tarafından ziyaret edilen 105 yaşındaki Fatma Güner, okuduğu mani ve türkülerle misafirlerini neşelendirmişti.

Ziyarette Atatürk'ü gördüğünü söyleyen Fatma Nine, konukları için 'Çanakkale Türküsü'nü söyleyerek Çanakkale türküsünün unutulan kıtasını da "Ben ölürsem unutturmayın" diyerek, not ettirmişti.

Bu zindeliğini neye borçlusun?' sorusunu espirili bir dille "Allah'a borçluyum" şeklinde yanıtlayan Fatma Nine, canlı hafızasının sırrını ise "Allah'ın isimlerini zikredin, dua edin, o zihninize can verir." İfadeleriyle dile getirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber