Ormanların yüzde 99'u devletin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de ormanların yüzde 99'unun devletin olduğunu, işletilmeleri hususunda Avrupa Birliği Eşleştirme Projeleri'nin gerçekleştirilebileceğini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı çerçevesinde çeşitli temaslarda bulunan Eroğlu, Finlandiya Tarım ve Orman Bakanı Jari Koskinen ile görüştü.

Eroğlu, görüşmede, Türkiye ile Finlandiya arasında oldukça verimli, ileri düzeyde bir işbirliği ve dostluğun bulunduğunu vurgulayarak, özellikle mobilya sektöründe ortak adımlar atılabileceğini ifade etti.

Ormanların işletilmesi açısından Finlandiya'da uygulanan sistemin başarısına değinen Eroğlu, ''Finlandiya'daki ormanların büyük bir çoğunluğu özel sektör tarafından işletiliyor. Türkiye'de ise ormanların yüzde 99'u devletin. Ormanların işletilmesi hususunda Avrupa Birliği Eşleştirme Projeleri gibi ortak projeler gerçekleştirilebilir''ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Türkiye'de ormanların standardizasyonu konusunda yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ve şu an için ormanların yaklaşık yüzde 5'lik bir kısmının sertifikalı hale getirildiğini, bu konuda da birlikte çalışmanın yararlı olabileceğini belirtti.

Eroğlu, 8-19 Nisan 2013 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek BM 10. Ormancılık Forumu'nda (UNFF) Finlandiya ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını, bu açıdan da Finlandiya tarafının tavsiye ve önerilerini beklediklerini de işaret etti.

Finlandiya Tarım ve Orman Bakanı Jari Koskinen de Türkiye'nin gösterdiği iyi niyetten ve Eroğlu'nun UNFF 10 davetinden mutluluk duyduğunu kaydetti.

Koskinen, mobilya sektörü açısından çeşitli işbirliği faaliyetlerinin yürütülebileceğini, ormanların işletilmesi hususunun özellikle AB Eşleştirme Projelerinde öncelikli hale getirilebileceğini ve diğer ülkelerin de bu çalışmalara katılmak isteyebileceklerini vurguladı.

Koskinen, Türkiye ile Finlandiya arasında işbirliğini arttırmak istediklerini de dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber