Gaziantep-Adıyaman arasında nehir turizmi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Tuna Nehri'ne alternatif bir nehir turizminin, Aşağı Fırat Havzası'nda gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman ve Gaziantep illerinin ortak yürüteceği bir projenin hazırlığının yapıldığını kaydeden Başkan Asım Güzelbey, İpekyolu Kalkınma Ajansı projeleri kapsamında çok önemli projelere imza atıldığını vurguladı. Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'in bu projelerden en iyi şekilde istifade ettiğini aktaran Güzelbey, Adıyaman ve Gaziantep illerinin ortak projesi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Adıyaman ve Gaziantep'in Aşağı Fırat Havzası'nın Kültür Yolu olarak değerlendirilmesiyle ilgili ortak bir projesi var. Zeugma'dan başlayıp, Atatürk Barajı'na kadar olan bölgede bir kültür turizmi, bir nehir turizmi çalışması var. Bu çalışma çerçevesinde şu an imar planı hazırlanıyor. Bu planların hazırlanmasından sonra proje hayata geçecek. Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte burası Tuna Nehri'ne alternatif bir gezi güzergahı olacak. Bundan hem Adıyaman, hem Gaziantep hem de Şanlıurfa büyük istifade edecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber