Hakkari Kadın Merkezi'nde genç kızlar keman ve bağlama öğreniyor

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafında finanse edilen, Hakkari Valiliği koordinasyonundaki Hakkari Kadın Merkezi Projesi ile 20 genç kız keman ve bağlama öğreniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Halife Derviş Mahallesi'nde bir apartmanın alt katında faaliyet yürüten Hakkari Doğa, Eğitim, Kültür Sanat Kadın Derneği tarafından yürütülen 'Hakkari Kadın Merkezi' projesiyle çevreden gelen 20 genç kız keman ve bağlama öğreniyor.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Güler, derneğin bünyesinde 7 kurs bulunduğunu belirterek, "Projemiz kapsamında ulaşacağımız kadınları eğitim, sağlık, aile planlaması, çocuk gelişimi, kadına şiddet, aile iç iletişim, insan hakları ve demorakratikleşme konularında bilinçlendirerek, onların ekonomik, kültürel, toplumsal güçlenmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Merkezimizde 18-29 yaş arasındaki kızlarımıza da bağlama ve keman kursu verilerek yeteneklerinin farkına varmalarına yardımcı oluyoruz." şeklinde konuştu.

Hakkari Doğa, Eğitim Kültür, Sanat Kadın Derneği bünyesinde keman, bağlama, resim, ebru, el sanatları, fitness, satranç, kuaförlük, cilt bakım ve epilasyon kursları veriliyor. Öte yandan, derneğin bünyesinde okuyan 15 kız öğrenciye burs veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber