Ruhsatsız 'bitkiye' geçit yok

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanlığı'ndan ruhsatsız bitkisel ilaçlara karşı savaş. Bakanlık Ramazan ayında ekrandan kamu spotuyla vatandaşları bilgilendirecek.

Bakanlığa bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Saim Kerman, başta zayıflama, saç dökülmesi ve cinsel gücü arıtıcı olduğu yönünde reklamlarla kamuoyuna sunulan çok sayıda ürüne karşı mücadele ettiklerini söyledi. Kerman AKŞAM'a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

BİN 500 BİTKİ SINIFLANACAK: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Yaklaşık bin 500 bitki etki alanlarına göre sınıflanacak. Bunlardan 'tıbbi etkisi olanlara' Sağlık Bakanlığı, gıda destek ve takviyesi şeklindeki ürünlere ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ruhsat verecek

KAMU SPOTU YOLUYLA MÜCADELE: Hazırlayacağımız kamu spotları Ramazan ayından itibaren ekranda yayınlanmaya başlanacak. Bu spotlarda, zararlı içerikli ürünlere karşı vatandaşları uyaracağız.

BİLİNÇSİZ KULLANIM ÖLDÜREBİLİR: Bitkisel tedaviler, bilinçli kullanılmadığında ölüme varan sonuçlar doğurabilir. Özellikle zayıflama, saç dökülmesi ve cinsel gücü arıtıcı olduğu iddiasıyla satılan ürünler, tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.

Doruk ÇAKAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber