Kars'ta 60 hükümlü tahliye edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, 3. Yargı Paketi kapsamında Kars, Selim ve Susuz kapalı ceza infaz kurumlarından 60 hükümlünün tahliye edildiğini söyledi.

Başsavcı Köylü, kamuoyunda '3.Yargı Paketi' olarak bilinen, 'Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi' hakkındaki kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Kars, Selim ve Susuz kapalı ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunan 60 kişinin Kars Açık Ceza İnfaz Kurumuna nakledildiğini belirtti. Köylü, bu hükümlülerin yasada kendilerine tanınan haktan yararlanarak tahliye olmak istediklerine ilişkin dilekçe vermeleri üzerine, kanunda belirlenen şartları taşıyan hükümlülerin kalan sürelerinin denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infazına karar verilerek tahliye edildiklerini açıkladı.

Başsavcı Köylü, aynı yasa ile elektrik hırsızlığı suçunun ortadan kaldırılarak karşılıksız yararlanma suçuna dönüştürülmesi nedeniyle daha önce elektrik hırsızlığı suçundan mahkum olan Kars Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan iki hükümlünün elektrik hırsızlığından doğan zararı tamamen ödemeleri üzerine tahliye olduklarını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber