Beş ayaklı buzağı şaşırttı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağılı Sığırtmaçlı köyünde çiftçilik yapmakta olan Kadir Ocak'ın evinde beslediği Hollanda Irkı inek beş ayaklı buzağı dünyaya getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendiliğinden beş ayaklı yavru dünyaya getiren ineğini beş yıldan bu yana beslediğini ifade eden Kadir Ocak (48), "Evimde çeşitli ırklardan altı adet süt verimi yüksek olan inek beslemekteyim. Hollanda ırkı süt ineğini de beş yıldır besliyorum. Bu ırkın şimdiye kadar dört yavrusu oldu. Son yavrusu ise beş ayaklı oldu. Arka sağ ayağı doğuştan çift olarak gelmiş olup, ayak tırnakları da çatal. Hayvanın sağlık durumu çok iyi ancak, çift olan ayağının üzerine basamıyor, üçayağının üzerinde durmaktadır" dedi.

Kadir Ocak'ın beş ayaklı buzağı olduğunu duyan çok sayıda meraklı, beş ayaklı buzağıyı görebilmek için, Kadir Ocak'ın evine akın etmeye başladı. Beş ayaklı buzağı için bir açıklama yapan Serbest Veteriner Hekim Osman Gül, "Bu tür olaylar ender olmaktadır. Bu doğum anomali doğumlarda farklı biçimde görüntüler olmaktadır. Beş ayaklı buzağının sağlığı çok iyi olmasına rağmen, yürüme zorluğu olur ve ayakta üçayağı üzerinde durmaya çalışır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber