Şahinbey'de fırınların bacaları denetlendi

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren fırınlarının baca sistemlerini denetledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre kirliliğine karşı önlemler alınması hususunda 457 adet fırını denetleyen Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri, 251 işyerine sulu sistem baca filtresi takılması, baca temizliğinin yapılması ile is ve kurumdan çevreye rahatsızlık verilmesi gibi konularda işletmelere ikaz tutanağı düzenledi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, ekmek ve benzeri unlu mamulleri üreten katı yakıt ya da odun ateşinde ekmek üreten iş yerlerinin bacalarından çıkan kurum ve isin çevre kirliliğine neden olduğu belirtildi.

İlçede bulunan bu tür işletmelerin baca filtrelerinin kontrol edildiğinin bildirildiği açıklamada, bazı işletmelerin filtre sistemlerinin mevcut olduğu ve çalıştırılmadığı ya da sistemin yetersiz olduğu tespit edildiği dile getirildi. Bu konuda eksikleri olan işyerlerine ihtarda yapıldı. Verilen süre sonunda eksikliklerini tamamlamayan işyerlerine cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber