Küçükler, esnafa Ticaret Merkezi Projesi'ni anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken ilçesi Yenişehir semti esnafına Ticaret Merkezi Projesi'ni anlatarak destek istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken ilçe sınırlarındaki Yenişehir 1. Marketler'de uygulanacak Ticaret Merkezi Projesi için kolları sıvadı. Hazırlanan proje taslağıyla bölge esnafının karşısına çıkan Başkan Küçükler, önce bir sunum yaptı, ardından esnafın beklentilerine kulak verdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen istişare toplantısında konuşan Başkan Küçükler, ?Biz bu projeyi uygularken öncelikle esnafımızın çıkarlarını ön planda tuttuk. 1. Marketler diye tabir ettiğimiz bölge, Yenişehir'in kalbi durumunda ve biz burada çok katlı konutlar yükselmesine karşıyız. Buradaki potansiyeli doğru değerlendirmek ve süreci esnafımızın lehine sonuçlandırmak arzusundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim burada hayata geçirmeyi arzu ettiğimiz proje, hem esnafımızın, hem de Yenişehir'in geleceğine yönelik olarak yapılacak bir yatırım olacak.? diye konuştu.

Yenişehir 1. Marketler'de hayata geçirilmesi planlanan ticaret merkezi projesinin, Erzurum AVM karşısında konuşlandırılacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şunları söyledi: ?Burada çok önemli bir ayrıntı var. Marketler bölgesinde yapmayı planladığımız ticaret merkezi, kesinlikle ikinci bir AVM mantığında olmayacak, tam tersine Erzurum AVM'yi tamamlayacak bir proje olacak. Erzurum AVM ile kuracağımız yeni ticaret merkezi arasında birbiriyle geçiş bağlantısı bulunacak. Yeni ticaret merkezinde, AVM'de olmayan iş kolları ve sektörler faaliyet gösterecek. Dolayısıyla o bölgede bir bütünlük oluşturulacak. Ne yeni ticaret merkezimizdeki esnaf AVM'den, ne de AVM'deki esnaf ticaret merkezimizden dert yanmayacak.?

?SIKINTILARI HEP BİRLİKTE GÖĞÜSLEYECEĞİZ?

Kentsel yenileme ve dönüşüm çalışmalarının doğal olarak sıkıntılı bir süreç olduğuna dikkati çeken Başkan Küçükler, ?Bizlere, sizlere, hepimize düşen bu süreci birlikte göğüslemektir. Biz belediye olarak kendi üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmeye hazırız. Esnafımız da bu süreçte bizlere destek olarak, geleceklerine yatırım yapacak. Hiçbir esnafımız mağdur olmayacak, tam tersine bu işten çok kazançlı çıkacak.? şeklinde konuştu. Küçükler, projenin başlangıç ve bitiş süresinin tamamen esnafının tutumuna bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber