Çocukların sevgilisi polisler

İnegöl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Çocuk Polisi Büro Amirliği ekiplerinin küçük yaşta suça itilen çocukları topluma kazandırma noktasında yoğun çalışmaları sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 23:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnegöl'de çocukların karıştığı olayların başında gelen evden kaçan çocuklar Çocuk Büro Amirliği ekiplerince 24 saat içinde bulunup ailelerine teslim ediliyor. 3 yıl içinde toplam 90 kayıp çocuğun tamamı Çocuk Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede bulunarak, ailelerine teslim edildi. Şehir içinde yaya veya araçla gezerek çalışmalar yapan Çocuk Büro Amirliği ekipleri, sokaklarda dolaşan çocuklarla bir araya gelerek, dertlerini dinliyor. Çocuklara suçlar hakkında bilgiler veren ekipler, çocukların suçlara karşı duyarlı olmaları ve suçlardan uzak durmaları yönünde tavsiyede bulunuyor. Ekiplerin, çocukların sempatisi kazanmak için güler yüzlü olmaları dikkat çekerken, çocuklara şeker ve benzeri tatlılarda ikram ediyorlar.

Emniyet Müdürü Murat Sevinç'in izni ile özel röportaj veren Çocuk Büro Amiri Başpolis Nail Suat Tekin, bu sene özellikle çocuklara yönelik etkinlikler düzenlemeyi amaçladıklarını kaydetti. 3 yıl içinde yaşanan çocuk kayıpları ile ilgili istatistiki bilgiler veren Başpolis Tekin, 2010 yılında 63, 2011 yılında 55, 2012 yılının ilk 6 aylık döneminde ise 35 çocuğun kaybolduğunu, kaybolan tüm çocukların Çocuk Polisi tarafından genelde 3 saat gibi kısa sürede, en geç ise 5 gün içinde bulunarak ailesine teslim edildiğini söyledi.

Evden kaçan kız ve erkek çocuklarının çoğunun gönül ilişkisi yüzünden kaçtığını söyleyen Tekin, "Özellikle kız çocuklarının yüzde 80'i gönül ilişkisi, erkeklerin yüzde 90'ı ise aile yapılarının bozulması yüzünden evden kaçtığını tespit ettik. Okulların karne alım dönemlerinde de özellikle karne notları iyi olmayan çocuklar ailesinden azar işitmemek için evden kaçıyorlar. Evden kaçan çocuklardan bazıları, aile içi iletişim sorunları, gönül ilişkileri, yaz tatili gibi nedenlerle evden kaçıyorlar. Çocuk polisi olarak biz evden kaçan çocukları bulmak için yoğun çaba harcıyoruz. En kısa 3 saat içinde, en uzun ise 5 gün içinde çocuklarımızı bulup ailelerine teslim ediyoruz. Özellikle aileleri dağılmış olan çocuklarımız evlerine tekrar geri dönmek istemiyor. Bunları ise Çocuk Esirgeme Kurumlarına yerleştirme konusunda işlemler yapıyoruz" dedi.

Çocuklar tarafından 2010 yılında 85, 2011 yılında 76, 2012 yılının ilk 6 aylık döneminde ise 44 hırsızlık olayının gerçekleştirildiğini bildiren Tekin, "Fakat bu olayları İnegöl'deki çocuklarımız yapmıyor. Genellikle Bursa'dan gelen çocukların hırsızlık yaptığını tespit ettik" diye konuştu.

2010 yılında 92, 2011 yılında 76, 2012 yılının ilk 6 aylık diliminde ise 64 kavga olayının meydana geldiğini belirten Tekin, çocukların kavga olayını engellemek içinde ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Başpolis Tekin, çocukların 3 yıl içinde bin civarında olaya karıştığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber