Beyin ölümü gerçekleşen 2 vatandaşın organları 8 hastaya umut oldu

Diyarbakır'da beyin ölümü gerçekleşen 2 hastanın bağışlanan organları, yakınlarıyla yapılan görüşme sonucu 8 kişiye nakledildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da 15 gün arayla 8 kişiye 2 organ bağışı gerçekleştiğini belirtti. Avar, bağışlanan organlar konusunda halkın duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin tümörü tanısıyla ameliyat edilen bir hastanın beyin ölümünün gerçekleştiğini belirten Avar, ?Aile ile görüşüp organ bağış talebinde bulunduk. Bağışlanan organlar bekleyen 5 hastaya nakledildi. Kornealar ve sol böbrek Dicle Üniversitesi'nde üç hastaya, karaciğer ve sağ böbrek ise 112 Acil ambulansla Malatya'ya götürülerek 2 hastaya nakledildi. Silvan Devlet Hastanesi'nde Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne solunum yetmezliği tanısıyla getirilen İ.C.'nin beyin ölümü gerçekleşti. Aile tarafından bağışlanan organlar 3 hastaya nakledildi. Böbrekler, Dicle Üniversitesi'ne, karaciğer ise 112 Acil ambulansla Malatya'ya gönderildi.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber