Kalıpçılar Vadisi Kooperatifi kuruldu

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından Kalıpçılar Vadisi Kooperatifi kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalıpçılar Vadisi için İstanbul, Kocaeli, Adapazarı ve Bursa'da yer belirleme çalışmaları sürüyor.

UKUB'un kuruluşunun 10. yılı nedeniyle üyelerin katıldığı tekne turu programında konuşan UKUB Başkanı Şamil Özoğul, üretimin temelinin ?kalıp' olduğunu kaydetti. Ülke sanayinin gelişmesine paralel olarak kalıp sektörünün büyüdüğünü de belirten Başkan Özoğul, ?Kalıpçılık sektörünün önemi her geçen gün bütün dünyada artıyor. Sektör için ortak çalışma yapmak amacıyla 10 yıl önce çok küçük bir grupla kurulan UKUB, bugün sektörün öncüsü olan ve 200'den fazla firmayı temsil eden güçlü bir sivil toplum kuruluşu haline geldi. Bu günlere hep birlikte geldik. UKUB mesleki dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen örnek bir kuruluştur.? dedi.

Şamil Özoğul, konuşmasında bu yıl altıncı kez TÜYAP Bursa Fuarcılık ile birlikte kalıp fuarı düzenlediklerini ve fuara çok sayıda ziyaretçi geldiğini belirtti. Özoğul, sektörün gelişmesine katkıda bulunmak için KOSGEB ve Ulusal Kalkınma Ajansları ile birlikte bir dizi proje hazırladıklarını da ifade etti. Özoğul, ?Bugün derneğimiz 10 yaşına girdi. UKUB Yönetimi olarak bu özel günü, daha anlamlı hale getirmek amacı ile sektörümüz için çok önemli olan S.S. UKUB Kalıpçılar Vadisi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'ni kurduk. Dün de yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan'ı ziyaret ettik. Bu ziyarette sektörümüzü tanıtıp Kalıpçılar Vadisi Projesi'ni tüm detayları ile anlattık ve destek istedik taleplerimize olumlu cevap aldık.? diye konuştu.

Şamil Özoğul, Kalıpçılar Vadisi için İstanbul, Kocaeli, Adapazarı ve Bursa'da yer belirleme çalışmalarının sürdüğünü ve bazı bölgelerde somut adımlar attıklarını söyledi. Özellikle OSB arazileri ile ilgilendiklerini kaydeden Özoğul kurdukları kooperatifte sadece UKUB üyelerinin yer alabileceğini vurguladı. Özoğul projeye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çok sıcak baktığı ve desteklediğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber