Adalet Bakanlığı'ndan 'cezaevinde ölüm' iddiasına yalanlama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, 'Bir Cezaevi Cinayeti Daha' ve 'Aygün'ün Dilekçesi Hasta Mahkumu Kurtaramadı' başlıklarıyla verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, cezaevinde öldüğü iddia edilen şahsın hiç cezaevine konulmadığını bildirdi.

Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde, 'Bir Cezaevi Cinayeti Daha' ve 'Aygün'ün Dilekçesi Hasta Mahkumu Kurtaramadı' başlıklarıyla verilen haberlerle ilgili olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Habere konu olan Ali Çelik'in, 22 Haziran tarihinde güvenlik görevlilerine gelen ihbar üzerine, Erzincan girişinde, özel bir araç içinde, yanında bulunan 2 kişiyle birlikte yaralı vaziyette yakalandığı belirtilan açıklamada, "Şahıs, Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmış ve yaralanmanın, ateşli silah yaralanması olduğu tespit edilmiş ve tedavisine başlanmıştır. Şahıs hakkında, terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklama kararı bulunmasına rağmen Ali Çelik, yakalandığı tarihten vefat ettiği tarihe kadar, Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulmuş ve cezaevine hiç konulmamıştır." denildi.

Açıklamada ayrıca, hükümlü ve tutukluların, tedavi gördükleri sağlık kuruluşundan daha teşekküllü ve gelişmiş tedavi imkanlarına sahip sağlık kurumlarına sevk edilebilmesinin, ilgili sağlık kuruluşunun vereceği rapor doğrultusunda yapıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber