Sahte imzalı 500 bin TL değerinde ürünler toplatıldı

Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından alınan karar ile piyasa değeri 500 bin TL olduğu belirtilen 'Sıtkı' imzalı sahte ürünler toplanarak muhafaza altına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü çini ustası Sıtkı Olçar'ın sahte imzasına benzetildiği tespit edilen 500 bin TL değerindeki 29 ürün Antalya Cumhuriyet Savcılığı talimatı doğrultusunda toplatıldı. Merhum çini ustası Sıtkı Olçar'ın kızı Nida Olçar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, pek çok yerli ve yabancı koleksiyonerlerden alınan ihbarın değerlendirildiğine işaret ederek şunları söyledi: "Suna İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Müzesi'nde ürünlerimiz satılıyor. Son altı aydır cirolarda düşme olduğu ve bunun dışında yerli ve yabancı turistlerden imzalarda farklılık, eserlerde değişiklik olduğu yönünde ihbarlar alındı. Bizler bu ihbarları Antalya Cumhuriyet Savcılığı ile görüşerek gerekli yasal işlemin yapılmasını talep ettik. Cumhuriyet savcılığından alınan karar doğrultusunda Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından alınan karar değerlendirildi. 29 adet piyasa değeri 500 bin TL'yi geçen sahte Sıtkı imzalı ürünler tespit edilerek el konuldu."

SAHTE ÜRÜNLER KÜTAHYA'DA ÜRETİLİYOR

Antalya'da el konulan 29 sahte ürünün Kütahya'da yapılarak pazarlandığının tespit edildiğini aktaran Nida Olçar, babasının sağlığında da bu tür durumların yaşandığını hatırlattı. Olçar, "Bu durum yeni değil. Ustamın (Babam) sağlığında da biz bu sorunlarla hep karşı karşıya geldik. Bu durumla ben ve babam yıllarca mücadele ettik. Sıtkı ve Sıtkı II ismi tescilli, zaten bizi üzen de bu tür sahte ürünlerin Kütahya'da yapılıp kent dışında pazarlanıyor, orijinal diye insanları kandırarak satılıyor olması. Bu süreci hukuki boyutta çok yakından takip edeceğiz. Bilinçli koleksiyonerlerimize çok teşekkür ederiz. Sıtkı ve Sıtkı II imzasını taşıyan ürünleri yakından tanıdıkları, takip ettikleri ve sahip çıktıkları için." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber