Hırsızlar İcra Memuru kılığında ev soydu

Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 05:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da kendilerini icra memuru olarak tanıtarak bir eve giren 3 kişi, yükte hafif, pahada ağır ne varsa alarak kayıplara karıştı.

Yurt Mahallesi 12 Sokak'taki bir apartmanın dördüncü katında oturan Yasemin Özek'in kapısını çalan iki zanlı kendilerini icra memuru olarak tanıttı. Zanlılar, borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle Özek'in evindeki eşyaların tespitini yaparak haczedeceğini söyledi. Durumdan şüphelenen Yasemin Özek, eşi Gürcan Özek'in Adana Emniyet Müdürlüğü'nde memur olarak görev yaptığını söyleyerek zanlıların kimliklerini görmek istedi. Ancak sahte memurlar Özek'e kızarak evde aramalarını sürdürdü. Eşine haber vermek için telefon açmaya çıkan Özek, döndüğünde televizyon, 200 dolar para ve 4 altın bileziğinin yerinde olmadığını gördü. Sahte memurlar ise ortadan kaybolmuştu.

Göz göre göre evi soyulan Yasemin Özek, 'Telefon etmek üzere sokağa çıktığımda, evde kayınvalidem vardı. Ancak ona da hiç aldırmamışlar. Aşağıda bulunan bir başka arkadaşlarını da yukarı çağırarak kıymetli her şeyi alıp götürmüşler. Bir taksiyle kaçtıklarını gördüm ancak o kargaşa içinde plakayı almayı akıl edemedim' dedi.

Eşiyle birlikte karakola gidip şikayetçi olan Yasemin Özek, 'Bir miktar borcumuz vardı ama taksitle ödüyorduk. İcra için evimize gelinmesine bir anlam verememiştim. Güpegündüz soyulduk. Bizi öldürseler kimsenin haberi olmayacaktı. Hala olanların şokunu yaşıyorum. Olanlara bir türlü inanamıyorum' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber