Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın restorasyonu için şirket kurulacak

Tarihi Kemeraltı Çarşısının restorasyonu için mutabakat sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde ve şehrin iş dünyasının desteğiyle kurulacak Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM), Kemeraltı'nın ayağa kaldırılmasına öncülük edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kemeraltı'nın mutlaka aslına uygun yeniden yapılması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ?Kemeraltı'ndaki gayrimenkullerin, pul koleksiyonu gibi bir daha eşini benzerini bulamazsınız. Başından beri desteklediğimiz bu projeyi hayata kazandırdığımızda, İzmir'e çok büyük katkımız olacak. Gelecekte getirisi çok fazla olacaktır.? dedi.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen, İzmir'in kanaat önderlerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında, Kemeraltı Çarşısı'nın canlanması için bir şirket kurulmasına karar verildiği açıklandı. Toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, ?TARKEM'in kuruluş amacı kullanılmayan, âtıl durumda kalmış, çok ortaklıktan dolayı kimsenin el atmadığı gayrimenkullerin sahiplenilmesi ve hayata kazandırılması, dolayısıyla kentin tarihi dokusunun düzeltilmesidir. Bu özünde bir gayrimenkul şirketi olacak. Kurulacak ana şirketle hemen faaliyete başlanacak. Bu gayrimenkullerin, pul koleksiyonu gibi, bir daha eşini benzerini bulamazsınız.? şeklinde konuştu.

İzmir'e özgü tarihi akstaki 270 hektarlık alanı da sağlıklılaştırmak zorunda olduklarını söyleyen Kocaoğlu, bu alandaki bazı yerleri belediyenin restorasyon yapma ve kiraya verme yetkisi bulunduğunu belirtti. Ayrıca ekonomik durumu iyi olan işyeri sahiplerinin de elini taşın altına koymasını isteyen Kocaoğlu, ?Ekonomik durumu iyi olan hemşehrilerimiz, buralardan birer gayrimenkul alıp restore etse, burada bir iyileşme, bir kalite artışı olacak. Hepsi birbirini tetikleyecek. Cazibe arttıkça insanlar gelip buralara yatırım yapacak. Biz de cephe düzenlemelerini yaparak buraları ayağa kaldıracağız." dedi. Projeye sermaye koyanların, aynı zamanda şehrin değerlerinin geri kazandırılmasına da katkıda bulunduğunu belirten Aziz Kocaoğlu, tarihi çarşı içindeki uygun bir bölgenin seçilip işin oradan başlatılması gerektiğini ifade etti. Kurulacak şirketin, ilk etapta tescilli bir gayrimenkulü alarak restore edeceğini belirten Başkan Kocaoğlu, ortaya çıkan gayrimenkulün ya kiraya verileceğini ya da satılacağını söyledi. Şirket bünyesinde bir gayrimenkul havuzu oluşturulacağını da kaydederek, zamanla restore edilen gayrimenkullerin sayısının artacağını dile getirdi.

TARKEM A.Ş. turistik hizmet tesisleri, lokanta, kafeterya, çarşı ve turistik eşya satış mağazaları inşa edecek, işletecek, her çeşit restorasyon ve mimari düzenlemeyi yapabilecek. Her türlü "beslenme tesis ve mahalleleri" kurma faaliyetine de ana sözleşmesinde yer veren şirket, İzmir'in tarihi dokusunu ayağa kaldırarak Kemeraltı'nı dev bir açıkhava alışveriş merkezine dönüştürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber