Ankara'da yaşayan Gakkoşlar Keçiören'de buluştu
Keçiören Belediyesi, 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Elazığlı vatandaşları buluşturdu
20 farklı ülke ile çeşitli Anadolu kentlerinin yer aldığı Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri tarihi ve kültürel bağların güçlendirilmesine özel bir katkı sağlamaya devam ediyor. 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin beşinci gecesinde Keçiören'e misafir olan Elazığlılar, Elazığ kültürünü Keçiören'e taşıdılar. Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Elazığ Gecesi, Keçiören Halil İbrahim Sofrası'nda gerçekleştirilen iftar yemeğiyle başladı. Gakkoş diyarının kültürel geleneklerinin sergilendiği Elazığlılar Gecesi'ne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Elazığ Kültür Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay, Elazığ Harput Kültür Derneği Başkanı Süleyman Kürklüoğlu ile çok sayıda siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
BAŞKAN AK: DÜNYAYI KEÇİÖREN'E TAŞIYORUZ
Gecenin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Elazığ'ı Keçiören'e taşıdıklarını belirterek, "Hemşehri buluşmalarında Elazığ'ı ağırlıyoruz. Elazığ'ı Keçiören'e taşıdık. Onların gelenek, örf ve adetlerini bu gece izleme imkanımız oldu. Bu yılda Dünya'nın Evi Keçiören dedik ve dünyanın dört bir yanından kardeşlerimizi buraya çağırdık. Beraberce Ramazan'ın o bereketini ve ruhaniyetini beraber yaşamak istedik. Bunlarla birlikte Anadolu'muzun güzel zenginliklerini de bu sahnede dünyaya açmak istedik. Bu kapsamda hemşehri buluşmalarını gerçekleştirdik. Keçiören'e bu yıl 20 ülke geliyor, bu ülkelerden 15'i gece gerçekleştirerek sahne alıyor. Yurtdışından bine yakın konuğumuzu oluyor. 12 hemşehri derneğimiz, vakfımız ve federasyonlarımız da hemşehri gecelerini gerçekleştiriyorlar. Böylece hem dünyayı Keçiören'e taşımış oluyoruz aynı zamanda Anadolu'yu da dünyaya açıyoruz." dedi.
Elazığ Harput Kültür Derneği Başkanı Süleyman Kürklüoğlu da yaptığı konuşmada Anadolu kültürünün zengin bir kültür olduğunu vurgu yaparak, "Bu zengin kültürün bir parçası da derinliğiyle zenginliğiyle Harput kültürüdür. Üç yıldan beri bütün Elazığlılar dernekleri ile biz de bu faaliyet içerisinde alıyoruz. Bu nedenle Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Elazığ Kültür Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay ise konuşmasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın Elazığ'ı Keçiören'e taşıdığına dikkat çekerek, "Biz de başkanımızın yaptığı bu etkinlikleri güzellikleri Elazığ'a taşıyoruz." diye konuştu.
BAKAN EKER: ELAZIĞ, TÜRKİYE'NİN KÜLTÜRÜNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ise Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin birlik ve beraberliğe büyük katkı sunduğunu belirterek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de konuşmasında Ramazan etkinliklerinin kültürümüzün bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Elazığ kültürünün Türkiye kültüründe önemli bir yeri olduğunu belirten Bakan Eker, "Elazığ, Türkiye'nin kültüründe, folklorunda müziğinde son derece önemli bir yere sahiptir" diye konuştu. Konuşmaların ardından Elazığ Meşk Grubu 2010 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınan Kürsü Başı geleneğini Keçiören'e taşıdı. Birbirinden güzel parçaların seslendirildiği gecede Elazığ Kültür Derneği Folklor Ekibi'nin Çayda Çıra gösterisi de izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Elazığ Gecesi'nde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, etkinliklere katkılarından dolayı Elazığ Kültür Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay ve Elazığ Harput Kültür Derneği Başkanı Süleyman Kürklüoğlu'na plaket ve hediye verdi. Çakırbay ve Kürklüoğlu'da Başkan Ak'a teşekkür ederek plaket takdim etti. Gecenin sonunda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile protokol üyeleri Elazığ Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. Konuklar, Elazığ kültürüne ait kültürel öğelerin yer aldığı evi gezerek bilgi aldı.