Meslek liseli elektrik-elektronikçiler Almanya ve Romanya'da staj yaptı

İzmir'in Bergama ve Kınık ilçelerindeki meslek lisesi öğrencileri, stajlarını Almanya ve Romanya'da yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bergama Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Kınık Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi elektrik-elektronik bölümlerindeki 24 öğrenci, iki hafta süren stajlarının ardından sertifika aldı. Okullarında elektrik-elektronik alanında tesisat ve pano montörlüğü dalında öğrenim gören öğrenciler, söz konusu iki ülkede stajlarını başarıyla ramamladı. Öğrenciler arasında bir engelli de bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bergama Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Özcan Demir, ?Proje, ülkemizde elektrik-elektronik alanında eğitim veren mesleki eğitim kurumlarıyla işgücü piyasasının ara kademe işgücü ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Proje ortağı olan iki okul, otomatik kumanda sistemleri konusunda teorik ve uygulamalı eğitim noktasında sıkıntı yaşamıyor.? dedi.

Yurtdışındaki staj programı hakkında bilgi veren Müdür Demir, şunları söyledi: ?İki hafta süren program, 12'şer kişilik iki grup halinde gerçekleştirildi. Birinci akış Almanya'nın Cuxhaven, ikinci akış ise Romanya'nın Baia Mare şehrindeydi. Katılımcı öğrencilere, engelli öğrencinin refakatçisiyle birlikte toplam beş öğretmen refakat etti. Staj sonunda öğrencilere sertifika verildi. Ayrıca uyum sağlamak için yabancı dil kursu da aldılar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber