Genel Müdür 35 bin YTL'yi bıraktı, 1000 YTL emekli aylığı alacak

Haber Giriş : 04 Ağustos 2005 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdemir Genel Müdürlüğü'nden istifa eden Dervişoğlu, 35 bin YTL aylık geliri bıraktı. Emekli olarak bin YTL alabilecek. İsdemir Genel Müdürlüğü'nden ayrılan Giyici'nin aylık geliri de yaklaşık 20 bin YTL'ydi

İşletmelerin yabancı sermayeye satışına karşı oldukları için Erdemir ve İsdemir genel müdürlüklerinden istifa eden iki bürokrat, binlerce YTL'yi bulan aylık gelirlerinden de vazgeçmiş oldular. Kerim Dervişoğlu'nun Ereğli Demir Çelik İşletmesi (Erdemir) Genel Müdürlüğü'den istifa ederken vazgeçtiği aylık gelir 35 bin YTL oldu.

Dervişoğlu'nun genel müdürlükten 25 bin, İskenderun Demir Çelik (İsdemir) gibi iştiraklerin yönetim kurulu üyeliklerinden 10 bin YTL düzeyinde maaş aldığı öğrenildi.

Dervişoğlu ile eş zamanlı olarak İsdemir Genel Müdürlüğü'nden istifa eden Atamer Giyici'nin ücretinin de 20 bin YTL'nin biraz altında olduğu belirtildi. Demir-çelik sektörünün önde gelen profesyonelleri arasında yer alan Dervişoğlu ve Giyici'nin, yeni bir iş bulana kadar emekli aylığı dışında meslek yaşamlarından kaynaklanan bir gelirleri olmayacak.

Emekli maaşı bin YTL
Dervişoğlu, 1992'de Erdemir'den emekli olurken hem SSK'dan, hem de Erdemir Mensupları Yardımlaşma Sandığı'ndan kendisine aylık bağlandı. Sandık yetkilileri, Dervişoğlu'na bağlanan aylık konusunda bilgi veremeyeceklerini belirtmekle birlikte, miktarın 300 - 400 YTL civarında olabileceğini ifade ettiler. Dervişoğlu'nun SSK'dan alabileceği en yüksek rakam da 800 YTL olarak belirlendi. Bu durumda Dervişoğlu'nun aylık emeklilik gelirinin bin YTL civarında olduğu tahmin ediliyor.
Giyici'nin de 1999'da Erdemir'den emekli olduğu ve uzun süre sandık üyeliğinde bulunduğu için bağlanan emekli aylığının Dervişoğlu'ndan daha fazla olduğu öğrenildi.
Dervişoğlu'nun emekli olduktan sonra 10 yıl boyunca demir - çelik sektöründe danışmanlık hizmeti verdiği belirlendi. Dervişoğlu'nun son görev yerinin Erdemir'e teklif vermeye hazırlanan ulusal şirketler grubunda yer alan Borusan olduğu öğrenildi. Dervişoğlu'nun kendisine ait danışmanlık şirketi bulunduğu da bildirildi.
Giyici'nin de İsdemir Genel Müdürlüğü görevine getirilmeden önce üç yıl süreyle Kibar Holding'e ait Assan şirketinde genel müdürlük yaptığı kaydedildi. Kibar Holding de Erdemir'e talip ulusal şirketler arasında yer alıyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber