Otomobil hırsızları çalıp yine sahibine satıyor

Güvenlik güçlerinin son dönemde büyük darbe vurduğu otomobil hırsızları, yeni bir yöntem geliştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çaldıkları otomobillerin şase ve motor numaralarını benzerleriyle değiştirip sahipleriyle tekrar irtibata geçen hırsızlar, polise şikayet etmeme garantisi aldıktan sonra değerinin çok altında sahibine yeniden satıyor. Bu şekilde polise de yakalanmayan hırsızlar, eskiden bir haftada elde ettikleri hasılatı, şimdi bir yılda elde ediyor. Polis yetkilileri, bu tür durumlarda vatandaşların, tehditlerden korkmayıp en yakın güvenlik birimine başvurmasını istedi.

Başta İzmir olmak üzere ülke genelinde hızla yayılan yöntem, şu şekilde işliyor: Otomobili çalan hırsızlar, motor ve şase numaralarını benzerleriyle değiştirip sahibiyle irtibata geçiyor. "Otomobilinizin motor ve şase numarasını değiştirdik. Polise hiçbir şey kanıtlayamazsınız. Otomobilinize tekrar kavuşmak istiyorsanız yüzde 20'sini ödeyin, geri verelim." diyen hırsızlar, mağdurun aklını çeliyor. Vatandaştan şikayet etmemeleri garantisi de alan art niyetli kişiler, polis takibinden kurtulmayı başarıyor. Hırsızlar bu şekilde, eskiden bir haftada elde ettikleri hasılatı bir yılda elde ederken polise yakalanma riskini de en aza indiriyor.

Emniyet yetkilileri, benzer yöntemleri kullanarak vatandaşları ağa düşüren hırsızların mağduru olmamak için en yakın güvenlik güçlerinden yardım istenmesi gerektiğini bildirdi. Yetkililer, "Otomobili, çalışır vaziyette veya kontak anahtarı üzerindeyken terk etmeyin. Otomobil içerisinde değerli eşya bırakmayın, bırakılsa bile görünür olmamasına dikkat edin. Kontak anahtarını her yerde çıkarmayın ve kolay bulunabilecek yerlere koymayın." şeklinde uyarılarda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber