Camide palyaçolu eğitim

Burdur'da Stat Camii'nde Kur'an kursu öğrencilerine din eğitimini sevdirmek için palyaçolu eğitim yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli yarışmalar düzenleyen palyaçolar, öğrencilere hediyeler dağıtıyor. Polat Organizasyon tarafından ücretsiz olarak sunulan gösterilerde, öğrencilere değişik animasyon gösterileri sunuluyor. Öğrencilere dini bilgiler veren kısa çizgi filimler de izlettiriliyor. İlahiler söyleyen öğrenciler, ezberledikleri hadisleri okurken, palyaçolar öğrencilere uygulamalı namaz ve farzları öğretti. Kur'an-ı Kerim okumasını öğrenen öğrencilere ise Kur'an hediye edildi.

Eğlenerek bilgi öğrenmenin güzel olduğunu söyleyen kurs öğrencisi Emre Algan Aşır, ilk defa karşılaştığı palyaço uygulamasından memnun olduğunu belirtti. Kur'an kursu öğrencilerini hem eğlendirmek hem bilgilendirmek için bu uygulamayı düzenlediklerini belirten Stat Camii İmam Hatibi Veli Yarar, ?Çocuklarımız hem eğlendi, hem de eğitiliyor. İlerleyen günlerde öğrencilerimize değişik organizasyonlar düzenleyeceğiz.? dedi.

Burdur'da ilk defa camide gösteri yaptıklarını belirten palyaço Emrah, çocukları eğlendirirken dini bilgileri öğretmeyi amaçladıklarını aktardı. Kurs öğrencileri için ayrıca, camide iftar programı düzenleneceği bilgisi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber