Emeklilerin yeni gözdesi hobi bahçeleri

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan emeklilerin göz bebeği olan hobi bahçeleri yemyeşil görünümü ile hem gözlere hem de gönüllere hitap ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakitlerinin çoğunu bahçelerinde geçiren vatandaşlar, kendilerine ait alana her türlü sebze, meyve ve bitkiyi ekerek, toprakla iç içe vakit geçirmenin keyfine varıyor. Şehirlerin stresini üzerinden atmak isteyen ve boş vakitlerini değerlendirmek isteyen emekliler, yazın gelmesiyle birlikte solu hobi bahçelerinde alırken, burada stresten uzak bir gün geçiriyor. Bu durumdan hayli memnun olan emekliler, yeşil içerisinde vakit geçirmenin güzelliği ve keyfine doyasıya yaşıyor. Buralarda şehrin gürültüsü ve stresinden uzak duran emekliler, istedikleri sebzeyi, meyveyi toprakla buluşturuyor. Emekliler bu çabalarına karşılık taze ve hormonsuz sebzeler yeme imkânına sahip oluyor. Birçok tansiyon hastası emekli de vaktini hobi bahçelerinde geçirirken, buraların kendilerine iyi geldiğini belirtiyor. Toprakla uğraşan emekliler yorulduklarında ve keyif yapmak istediklerinde çaylarını demleyip manzaranın ve yeşilliğin tadını çıkarmayı da ihmal etmiyor.

Eskişehir Merkez Odunpazarı Belediyesi tarafından ilçenin değişik noktalarına kurulan hobi bahçeleri de, parsel sahipleri tarafından renk cümbüşü haline getirildi. Bahçelere baharda ekilen meyve ve sebzeler sahiplerine karşılık vermeye başladı. Başkan Burhan Sakallı, boş vakitlerinde hobi bahçelerine giderek burada vatandaşlar ile sohbet edip, çay içiyor ve dinleniyor.

Başkan Sakallı, emekli hemşehrilerinin kendilerine ait alanı gönüllerince ekebilmeleri, toprakla iç içe vakit geçirebilmeleri ve streslerini atabilmeleri için bu bahçeleri yaptıklarını söyledi. Sakallı, şimdi ise bahçelerin ekilip biçildiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber