Çalınan kamyon hurdacıda parçalanırken ele geçirildi

Gediz ilçesinden çalınan damperli kamyon Kütahya'da bir hurdacıda parçalanırken ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel bir şirkete ait 43 LE 848 plakalı damperli kamyonda şoförlük yapan Mustafa Kaymaz (55), gece iş dönüşü kamyonunu park edip evinde dinlenmeye çekildi.

Sabah işe gitmek üzere evinden ayrılan Mustafa Kaymaz kamyonun bıraktığı yerden kaybolduğunu görünce şaşkına döndü. Gediz Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunan şoför Kaymaz kamyonun bir an evvel bulunmasını istedi.

Hemen harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu kamyonun MOBESE sisteminden Kütahya istikametine çıkış yaptığını tespit etti.

Yapılan araştırmalar sonunda damperli aracın Kütahya'da hurda alım satım işleri yapan A.A. isimli şahsa ait açık bir depoda olduğu öğrenildi. İşyeri sahibi A.A. ve çalışanlardan S.Ö. isimli şahısların depoda aracı parçalamaya çalıştıkları sırada suçüstü yakalanarak haklarında soruşturma başlatılırken, anahtar uydurmak suretiyle aracın kapısını açıp aracı çalarak hurdacıya getirdiği tespit edilen M.Y. isimli şüphelinin yakalanması amacıyla başlatılan çalışmalar da sürdürülüyor.

Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, toplumun huzuru, can ve mal güvenliği için gereken tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Vatandaşların alınan bu tedbirlere katkıda bulunmaları gerektiğini belirten Emniyet Müdürü Haci Çağlar, "Daha önceki uyarılarımızda da belirttiğimiz gibi 'Komşu Kollama' sisteminin halkımız arasında canlı tutulmasını istiyoruz. Özellikle sosyal yardımlaşmanın doruğa ulaştığı Ramazan ayı münasebetiyle tüm vatandaşların hırsız ve dolandırıcılara karşı dayanışmayı artırmaları şarttır.

Ayrıca, vatandaşlarımızın evlerinden çıkarken kapı ve pencerelerini güvenli bir şekilde kapatmadan evlerini terk etmemeleri, teravih namazınagittiklerinde evlerinde bir lambayı açık bırakmaları ve araçlarını park ettiklerinde kapıların mutlaka kilitlerini kontrol etmeleri gerekir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber