GTO Başkanı Aslan: Eğitimdeki sorunlarla ilgili yol haritası çıkarılmalı

Mehmet Aslan, eğitimdeki sorunların bir bütün olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep'in en önemli sorunlarının başında gelen eğitimdeki sorunların ve başarısızlığın yalnızca göç olgusu ve derslik açığı ve fiziki şartlara bağlanmaması gerektiğini, eğitimdeki sorunların bir bütün olarak ele alınıp, sorunlar ve çözümlerle ilgili bir yol haritası çıkarılması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata´nın yanı sıra İl Milli Eğitim müdürü Ekrem Serin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz'ın konuk olarak katıldığı GTO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Zeki Yağcı´nın başkanlığında ve meslek komite üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Gaziantep'in eğitimdeki başarısızlığı ve sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, Gaziantep'in aşırı göç alan bir şehir olduğunu belirterek, "Eğitim konusundaki sorunlarımız yıllardan bu yana devam eden bir sorundur. Yöneticilerin eğitim konusuna yeterince önem verdiklerini düşünüyorum. Şu an okullar yaptırılıyor. Derslik sayısı artırılıyor. Sadece Okul ve derslik yaptırmakla eğitim konusundaki sorun çözülemez. Eğitimdeki sorunlar yalnızca göç olgusu ve derslik sıkıntısından ibaret olarak görülmemelidir. Eğitimdeki tüm sorunlar bir bütün olarak ele alınmalı, sorunlar ve çözüm önerilerini kapsayan bir yol haritası çıkarılmalıdır. Bu noktada devlet ve sivil inisiyatiften bir komite oluşturularak eğitimdeki tüm sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılmalıdır. Eğitimdeki çalışmalar anında sonuç verecek diye bir kaide yok. Böyle hassas bir konuda sorunların çözümü elbette zaman alacaktır. Sabırlı davranırsak ve çalışmalarımıza yılmadan devam edersek Gaziantep'in eğitimde hak ettiği noktaya erişeceğini düşünüyorum. Yine bu konuda Gaziantep iş dünyasının yanı sıra her kurum kuruluş kendine düşen görevi en iyi şekilde yapmalıdır. Eğitim sorununu hep birlikte çözmemiz gerekir." dedi.

Gaziantep'in eğitimdeki sorunlarıyla ilgili bilgi veren Vali Erdal Ata da bölgesinde sanayi, ticaret ve diğer alanlarda marka olmuş bir kent olan Gaziantep'in en önemli sorununun eğitim olduğunu söyledi. Gaziantep'in eğitimde çizdiği tablonun pek iç açıcı olmadığını, 9 bin 300 dersliğe ihtiyaç bulunduğunu belirten Ata, "Gaziantep'in en önemli sorunu olan eğitim sorunun çözümü için kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Eğitimde pek iç açıcı olmayan tabloyu tersine çevirmek için bütün imkanları seferber ediyoruz. GTO, eğitimdeki sorunlarının çözümüne önemli katkı veren kurumların başında geliyor. Gaziantep Ticaret Odası gibi diğer kurum ve kuruluşlarda da bu konuda gereğini yerine getirmelidir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber