İzmir Büyükşehir'in iftar sofrasında barış duası

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli kuruluşlarının yöneticileri ve üyeleriyle ailelerine verdiği iftar yemeğine yaklaşık 2 bin 200 kişi katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki iftarın ardından bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu, terörün bitmesi ve kanın durması için bütün siyasilerin ayrım yapmaksızın ellerinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, özlenen barışın ramazan ayının kalan günlerinde gelmesini diledi.

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unun engelli olduğunu, bu oranın Türkiye'de yüzde 12,5'e yükseldiğini dile getiren Kocaoğlu, bu sebeple enerjilerinin büyük bölümünü engellilerin problemlerinin çözümü için harcadıklarını kaydetti. Ulaşımda sürekli olarak engellilere uygun otobüsler satın aldıklarını, 6 ay sonra filoda engelli donanımı olmayan eski otobüs bırakmamayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, cadde, meydan ve bulvarların kaldırımlarının düzenlenmesine, asansörlü üst geçitlerin yapımına devam ettiklerini söyledi. Engellilerin sıkıntıları ve çözümlerine yönelik olarak Türkiye'deki ilk uluslararası kongreyi düzenlemek için hazırlandıklarını, ENGELSİZMİR 2013 Kongresi'nin 30 Ekim?3 Kasım 2013 arasında yapılacağını sözlerine ekledi. Engelli konukevinin de Buca ilçesinde 65 bin metrekare alana kuracakları Sosyal Yaşam Kampüsü'nde hayata geçirileceğini ifade eden Aziz Kocaoğlu, ailelerin engelli çocuklarını bu merkeze bırakarak günlük işlerini görebileceğini dile getirdi. Kocaoğlu, engelliler düşünülerek planlanan yapılar için mavi bayrak benzeri bir uygulamanın da Türkiye'de ilk defa hazırlanacak Engelli Stratejik Planı ile gündeme getirileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber