KESK '400 YTL seyyanen' zam dedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, en düşük memur maaşının 950 YTL olması gerektiğini belirterek, "Bu, 400 YTL seyyanen zam anlamına gelmektedir. Taleplerimiz gerçekçidir. Eğer yerine getirilmezse sonbaharda sokaklar ısınacak" dedi.

Tombul, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, 15 Ağustos Pazartesi günü yapılacak toplu sözleşme görüşmelerindeki taleplerini açıkladı.

Hükümetin anayasanın gereğini yerine getirerek kamu çalışanlarının toplu sözleşme ve grev hakkını uygulaması gerektiğini belirten Tombul, toplu sözleşmeli, grevli, sendikal hak ve özgürlükleri güvence altına alan, çalışanların ortak örgütlenmesine olanak tanıyan bir düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.

Hükümetten konfederasyonlarla yaptığı mutabakata uymasını isteyen Tombul, "Son söz hakkını Bakanlar Kurulu'na bırakan görüşme sistemi, iflas etmiştir" diye konuştu.
Çalışanların sosyal haklarının günün şartlarına göre yeniden belirlenmesi gerektiğini de ifade eden Tombul, şöyle konuştu:

"Temel ücret 950 YTL olmalıdır. Bu, 450 YTL seyyanen zam anlamına gelmektedir. Bu 400 YTL'lik seyyanen artış için gerekli kaynak 5 milyar 674 bin YTL'dir. Sadece Haziran ayı faiz dışı fazlasının 2 milyar 950 YTL olduğu düşünülürse bütçe de buna uygundur.

Bizim taleplerimiz gerçekçidir. Eğer bu taleplerimiz gerçekleşmezse sonbahar sıcak geçecek. KESK, mücadele tarihinde nasıl bir tutum gösterdiyse bu taleplerimiz de o kararlılıkla savunulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber