Marmara Depremi'nin 13'üncü yıl dönümü

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bozüyük Ekibi tarafından 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi anısına fotoğraf sergisi açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekip Lideri Muharrem Öz, Sarar Alışveriş Merkezi'ndeki (avm) serginin açılışında, depremi ve bu tür olumsuz durumlarda yapılması gerekenleri hatırlatmak amacıyla sergiyi düzenlediklerini söyledi.

Serginin Ramazan Bayramına kadar açık kalacağını belirten Öz, insanları depremlerin değil, binaların öldürdüğü gerçeğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Fotoğrafları inceleyen ziyaretçilere deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiğini anlattıklarını dile getiren Öz, şöyle konuştu:

"Doğru binalar yapmamışsanız veya doğru binalar yapmış olsanız dahi içindeki eşyaları doğru yerleştirmemişseniz depremden zarar görebilirsiniz. Sadece binanın sağlam olması yetmiyor. Eşyaların doğru yerleştirilmesi ve insanların da o esnada soğukkanlı davranmaları gerekiyor. Bu durumun farkında olursak ve bu gerçekle yüz yüze geleceğimizi bilirsek, bu gerçeği de göz ardı etmeden tedbirlerimizi alırsak deprem insanı öldürmez."

Öz, Marmara Depremi'nin ardından çekilen 59 fotoğrafın bulunduğu sergiyi gezenlere, çeşitli broşür ve bazı görseller verildiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen

Yayıncı: Sedat Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber